Nieuw Havenzicht – Kralingen

0
3501

Aan de Willem Ruyslaan in Kralingen Crooswijk is begin 2011 gestart met de nieuwbouw van Havenzicht, de nachtopvang voor dak- en thuislozen. Havenzicht is al sinds lange tijd gevestigd aan de Willem Ruyslaan. Het oude gebouw voldeed niet meer aan de eisen van de tijd. Daarom is besloten tot sloop en nieuwbouw op dezelfde lokatie. Sinds de sloop is Havenzicht daarom ondergebracht in een tijdelijke huisvesting aan de Willem Ruyslaan 151.

Oplevering 2012

Op 23 december 2010 is de eerste paal geslagen voor Nieuw Havenzicht. Per 1 maart 2011 vervolgde aannemer Giesbers-Rotterdam de werkzaamheden met het heien van de palen en het maken van de fundering van het gebouw. In 2012 is het gebouw opgeleverd.

Indeling van het gebouw

Het nieuwe gebouw krijgt drie verdiepingen en zal dezelfde oppervalkte hebben als het oude gebouw. De begane grond zal bestaan uit o.a. een grote recreatiezaal, keuken, kantoren en spreekkamers. Op de 1e etage komt een verpleegafdeling met 20 verpleegbedden. De 2e etage zal bestaan uit één- en meerpersoonskamers en een kleine buitenruimte voor zowel verpleegbedden als nachtopvang. Op de3e etage zal de nachtopvang komen, hier is ook buitenruimte gesitueerd met een loggia van c.a. 35 m2.

Weeda architecten

Het nieuwbouwproject Havenzicht wordt ontwikkelt door Com-wonen voor het Centrum voor Dienstverlening. Het ontwerp is van Weeda Architecten. De aanneemsom is € 3.557.000,–.

Foto-update voortgang van de bouw 3 september 2011

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in