Nieuwbouw Pannekoekstraat

6
13071

Aan de Pannekoekstraat tegenover nummer 87-105/hoek doorsteek naar de Mariniersweg in het centrum van Rotterdam is nieuwbouw in ontwikkeling. Het betreft een appartementengebouw met 21 luxe studio’s. In de plint is ruimte voor horeca of een winkel. Het ontwerp van de nieuwbouw Pannekoekstraat is van Joost Kuhne van architectenbureau Kuhne & Co in opdracht van projectontwikkelaar Peter Wielaard.

Pannekoekstraat nieuwbouw Kuhne

Nieuwbouw Pannekoekstraat voorlopig uitgesteld

In oktober 2016 werd bekend dat de nieuwbouw voorlopig is uitgesteld. De Raad van State heeft dit besloten, naar aanleiding van de bezwaren die zijn ingediend op het in juni 2015 vastgestelde wijzigingsplan “Nieuwbouw Pannekoekstraat”. De gemeente Rotterdam stelde het wijzigingsplan plan om nieuwbouw planologisch mogelijk te maken. In het voorjaar 2017 wordt een definitief besluit genomen over de eventuele komst van het gebouw.

Nieuwbouwplan Pannekoekstraat Rotterdam

Het appartementengebouw is gepland tegenover nummer 87-105/hoek doorsteek naar de Mariniersweg. In het woongebouw komen 21 luxe studio’s met een oppervlakte van 28 m2 tot 42 m2. De verkoopprijzen liggen tussen 99.000 euro tot 149.500 euro. Boven op het gebouw komt een groot gemeenschappelijk dakterras. Het gebouw zal 4 lagen tellen en een footprint hebben van 300 m2 (10 meter x 30 meter).

De Pannekoekstraat ligt in het Maagd van Hollandkwartier, een wederopbouw wijk met veel kleinschalige winkels en horeca. Met de komst van het Erasmus University College in 2014 zal het de komende jaren veel studenten trekken.

Pannekoekstraat Rotterdam

Pannekoekstraat Rotterdam

Project Klein & Fijn

De nieuwbouw is gepland op een parkeerterrein aan de Pannekoekstraat. De kleine ‘moeilijke’ locatie voor de nieuwbouw is benoemd in het project Klein & Fijn ook wel Plug Rotterdam. In Plug Rotterdam staan mogelijke bouwlocaties waar verdichting van het centrum van Rotterdam mogelijk is door kleinschalige bouwprojecten. Deze bouwprojecten kunnen bijdrage aan het versterken van de stedelijke structuur die kwaliteit oplevert voor de stad. Andere Klein en Fijn projecten die zijn gerealiseerd of nog in ontwikkeling zijn Woonhuis Noordereiland, Woontoren Kruiskade, Helden van de Ruijter, Mauritsplaats en CPO Hooidrift.

Projectgegevens

Naam: Pannekoekstraat
Status: In ontwikkeling
Lokatie: Pannekoekstraat
Deelgemeente: Centrum
Categorie: Woningbouw
Architect: Kuhne & Co
Opdrachtgever: Peter Wielaard
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend
Programma: 
21 appartementen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Pannekoekstraat nieuwbouw 51.921968, 4.489202 Pannekoekstraatin ontwikkelingwoningen

6 REACTIES

  1. Laten we hopen dat de afronding van dit stedenbouwkundige blok snel gerealiseerd kan worden. Als er ergens goed rekening gehouden wordt met de maat en schaal van de omliggende gebouwen, dan is het wel met dit plan.

    Verder kan ik begrijpen dat het voor de aanwezige horeca en bewoners prettiger zou zijn als er geen gebouw zou komen. Voor de levendigheid en aaneensluiting van het gebied en dus voor de stad is het echter wel beter dat dit gebouw er komt.

  2. Afschuwelijk dat elk plekje in Rotterdam waar nog zonlicht doordringt wordt volgebouwd
    door slechts op geld beluste projectontwikkelaars, gefaciliteerd door niet nadenkende gemeentelijke overheid.

    Schande. Ik hoop dat de buurt het niet pikt en radicaal in opstand komt.

  3. Dit lompe en lelijke plan zal de doodsteek worden voor horeca Picknick (1e leuke dagzaak van het Maagd van Holland kwartier) én het leuke (immer vol verhuurde) kantoorpand Pannekoekstraat 98-106. Volstrekt onbehoorlijk dat de Gemeente dit dwaze plan met alle mogelijke (en ónmogelijke) middelen simuleert. De schade aan de bestaande omgeving is vele malen groter dan de toegevoegde waarde van de nieuwbouw. De veel te kleine en vooral veel te duren studio’s zijn slecht ontworpen en het grootste deel krijgt nooit één spatje zonlicht binnen. Gemeente: kom tot bezinning en trek dit schadelijke plan in…

  4. Bureau Kuhne is een meester in het inpassen van sympathieke kleinschalige gebouwen in de bestaande binnenstedelijke context. Qua schaal en materialisering doorstaan zij m.i. meer de tand destijds dan menig ander nieuwbouwproject te Rotterdam ( denk aan de hype van de talrijke ( lelijke ) woontorens die op stapel staan). Jammer dat er nu vertraging optreedt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in