Nieuwbouw Soetendaal

0
3631

Soetendaal

Nieuwbouwhuizen Soetendaal

Het nieuwbouwproject Soetendaal in het Oude Noorden van Rotterdam bestaat uit 18 stadswoningen met tuin en 14 luxe appartementen. Het ontwerp voor de stadswoningen en appartementen sluit aan bij de vroeg 20e eeuw gebouwde omgeving. Er is bijzondere aandacht voor stedelijke context en bijpassende architectuur.

Eengezinswoningen
Zestien koopwoningen van de achttien nieuwbouwwoningen zijn vierlaags met een oppervlakte 152 m2 – 177 m2.  De woningen hebben een stadstuin en/of een dakterras, een woonkamer van circa vijftig vierkante meter, een luxe keuken met alle mogelijk inbouwapparatuur, een luxe badkamer en vier slaapkamers. Behalve de stadwoningen krijgt het proejct ook een benedenwoningen een bovenwoning van elk circa 105 vierkante meter. De prijzen beginnen bij 211.000 euro (v.o.n.).

Appartementen
Meer informatie over de 14 luxe huurappartementen komt binnenkort beschikbaar.

Naam Soetendaal
De naam ‘Soetendaal’ is ontleend aan de buitenplaats Soetendaal die hier ooit stond en waar ook de Soetendaalseweg en het Soetendaalseplein naar zijn vernoemd.

Soetendaalseplein is een pilotproject voor de aanpak van stadsvernieuwing in de levendige en multiculturele stadswijk in het Oude Noorden in Rotterdam. De wijkbewoners zijn intensief betrokken bij de ontwikkelingsplannen. Het ontwerp voor de stadswoningen en appartementen sluit aan bij de vroeg 20e eeuwse gebouwde omgeving. Er is bijzondere aandacht voor stedelijke context en bijpassende architectuur. Dit is herkenbaar in typologie, detaillering en korrelgrootte De 4-laagse stadswoningen zijn gegroepeerd in twee clusters die elk een gesloten bouwblok afmaken. De woningen continueren in het noordelijke bouwblok de bestaande straatwand. In het zuidelijke bouwblok zijn de stadswoningen architectonisch gegroepeerd in eenheden van drie tot zeven woningen, wat kenmerkend is voor de blokopbouw in de wijk. De 4-5 laagse appartementen met flexibele gebruiksmogelijkheden markeren de hoeken en zijn georiënteerd op rivier de Rotte. Een rijke geveldetaillering draagt bij aan verankering in de omgeving. De woonfuncties op begane grond zorgen voor een levendig straatbeeld.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Soetendaal
in uitvoering
Soetendaalseweg
Oude Noorden
Woningbouw
Inbo Architecten
Woonstad Rotterdam
18 december 2013
1e kwartaal 2015
[mappress mapid=”76″]
Impressies

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Soetendaal-impr”]

Relevante links

Projectwebsite: Soetendaal
Ontwerp: Inbo Architecten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in