Eerste paal nieuwbouw politiebureau Veilingweg

0
5321

Burgemeester Aboutaleb, korpsbeheerder van de Politie Rotterdam-Rijnmond heeft vanmiddag de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw op het complex van de Veilingweg van de politie Rotterdam-Rijnmond.  Na een grondige voorbereiding, waarbij diverse hallen en semipermanente gebouwen zijn verwijderd, is het terrein nu klaar om heringericht te worden. De start hiervan wordt traditiegetrouw verricht met het slaan van de eerste paal.

Sloop na 25 jaar
Het complex aan de Veilingweg heeft van oudsher de functie van groenteveiling gehad, vandaar de benaming. Sinds 1976 zijn de hallen in gebruik bij de politie en in 1985 werd de hoogbouw op het complex opgeleverd. Nu, ruim 25 jaar later, is een grondige renovatie noodzakelijk. Frank Paauw (korpschef): “Het wordt een complex dat recht doet aan de maatschappelijke positie van het korps. Geen uiterlijk vertoon, maar een ontwerp dat getuigt van ‘voorname eenvoud’. “

Oplevering 2013
Dit multifunctionele complex zal voor een belangrijk deel zijn huidige bestemming houden en zal ook in de toekomst onderdak geven aan diensten als de Verkeerspolitie, de Mobiele Eenheid, Recherchediensten en het garagebedrijf. Ook zullen er beroepsvaardigheidstrainingen worden gegeven en zullen er centrale vergadervoorzieningen voor de gehele regio worden ingericht. Het ontwerp van de nieuwbouw  is van architectenbureau Cepezed uit Delft. De geplande opleveringsdatum is eind 2013.

Bron: politiepersberichten/rotterdam-rijnmond

 

Meer informatie, locatie, impressies en foto’s >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in