Nieuwbouw Vosmaerstraat Rotterdam

6
5863

Vosmaerstraat Spangen Venster Architecten

Nieuwbouw Vosmaerstraat

Aan de Vosmaerstraat in de Staringbuurt in Spangen ontwikkeld Woonstad Rotterdam 21 nieuwbouw woningen. De nieuwbouw is onderdeel van het vernieuwingsplan van de Staringbuurt. Het ontwerp van de nieuwe eengezinswoningen is van Venster Architekten. De bouw is in juni 2015 gestart. Oplevering wordt in januari 2016 verwacht.

Het bestaande complex van 51 appartementen aan de Vosmaerstraat is gesloopt. Op diezelfde plek wordt gebouwd aan 21 eengezinswoningen in de vrije sector huur. Het betreft huizen met twee verdiepingen plus een zolder. Met minimaal 4 slaapkamers en een diepe achtertuin zijn de woningen geschikt voor een heel gezin. De moderne woonhuizen zijn door Venster Architecten ontworpen in de stijl die goed aansluit op het huidige architectuur in Spangen, waarbij oud en nieuw een harmonisch geheel vormen.

Vosmaerstraat Spangen 2 Venster Architecten

Venster Architekten

Het in Gouda gevestigde Venster Architekten is door Woonstad Rotterdam geselecteerd als architect voor de 1e fase van de herstructurering van de Staringbuurt in de wijk Spangen in Rotterdam. Het eerste deel van de in totaal 89 woningen betreft de Vosmaerstraat. Venster Architekten is in Rotterdam ook de architect van de woningbouw projecten De Weg naar Kralingen, Voornse Hof (Charlois) en Kleinrijk (Overschie). Alle projecten zijn ontworpen in historiserende stijl, een architectuur stijl die de laatste jaren veel wordt gehanteerd in Rotterdam..

Buitenruimte

Ook de buitenruimte van de Vosmaerstraat wordt aangepakt. Tussen de woningen wordt een parkeerplaats gecreëerd, zodat bewoners hun auto op eigen terrein kunnen stallen. Dit terrein is niet openbaar toegankelijk en wordt met een slagboom afgesloten. Hierdoor staan er minder auto’s op straat en komen er bredere stoepen die niet onderbroken worden door parkeerplaatsen. Dit resulteert in meer verblijfsruimte voor volwassenen en meer speelruimte voor kinderen op straat.

Vernieuwing Staringbuurt

Sinds 2011 werken gemeente Rotterdam en wooncorporatie Woonstad aan de vernieuwing van de Staringbuurt in de wijk Spangen. Het vernieuwingsplan bestaat uit 4 fasen en wordt in 8 jaar uitgevoerd (2012 – 2020). Van de 328 huurwoningen in de Staringbuurt worden 118 woning opgeknapt en 210 woningen gesloopt en vervangen door 89 nieuwbouw woningen. Hiernaast wordt de buitenruimte, de pleinen en de straten aangepakt.

Projectgegevens

Naam: Nieuwbouw Vosmaerstraat
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Vosmaerstraat
Deelgemeente: Delfshaven – Spangen
Categorie: Woningbouw
Architect: Venster Architekten
Opdrachtgever: Woonstad Rotterdam
Start bouw: juni 2015
Realisatie: januari 2016
Programma: 
21 eengezinswoningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Nieuwbouw Vosmaerstraat 51.917319, 4.438263 Vosmaerstraat

Impressies Vosmaerstraat

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Vosmaerstraatimpr”]

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in