Nieuwe Park Rozenburgschool

0
4293

Nieuwe Park Rozenburgschool

In Rotterdam Kralingen is op 20 september 2013 de nieuwbouw van de Nieuwe Park Rozenburgschool (NPRS) opgeleverd. De nieuwe basisschool, ontworpen door architectenbureau KCAP,  is een uitbreiding van het bestaande schoolgebouw uit 1931.

Naast de nieuwbouw met 2.000 m2 oppervlak is ook het bestaande schoolgebouw, een gemeentelijk monument uit 1931 naar ontwerp van de gebroeders Evert en Herman Kraaijvanger verbouwd. In 2005 heeft KCAP het interieur gerenoveerd. Na oplevering biedt de school op 3.200 m2 ruimte voor 21 klaslokalen verdeelt over 14 groepen in de nieuwbouw en 7 groepen in de te verbouwen oudbouw. Nieuwbouw en oudbouw zijn op de begane grond door een glazen gemeenschappelijke ruimte met elkaar verbonden. Deze kan worden gekoppeld aan andere algemene ruimtes tot één grote multifunctionele ruimte.

De nieuwbouw telt drie lagen met elk zes lokalen op de verdiepingen en twee lokalen, een speellokaal en een multifunctionele ruimte op de begane grond. De klaslokalen bevinden zich op de bovenverdiepingen. Brede gangzones creëren multifunctionele en flexibele ruimtes die gekoppeld kunnen worden aan de lokalen.

De Nieuwe Park Rozenburgschool is een gemengde buurtschool midden in Rotterdam Kralingen. Met de uitbreiding zijn alle voorzieningen van voorheen twee schoollocaties op één plek verenigd. Door de nieuwbouw zal de locatie in de Adamshofstraat verdwijnen.

Projectgegevens
Nieuwbouwproject: Nieuwe Park Rozenburgschool
Lokatie: Hoflaan, Kralingen
Functie: Onderwijsgebouw
Architect: KCAP Architects & Planners
Opdrachtgever: JOS (Jeugd, Onderwijs en Samenleving)
Start bouw: december 2011
Realisatie: september 2013
[mappress mapid=”18″]

 

Foto’s

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”nieuweparkrozenburgschool”]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in