Nieuwe Pauluskerk bereikt hoogste punt

0
3004

Pauluskerk in Calypso
De nieuwe Pauluskerk in Rotterdam bereikte gisteren het hoogste punt. Vrijwilligers, omwonenden, sponsors en bezoekers mochten ’s middags een kijkje nemen op de bouwplaats aan de Mauritsweg. De nieuwe kerk maakt onderdeel uit van het nieuwbouwcomplex Calypso. In ‘De Calypso’ – genoemd naar de bioscoop die er ooit stond – komen ook ruim vierhonderd appartementen, vijfhonderd parkeerplaatsen en bedrijven. De nieuwe kerk zal eind dit jaar klaar zijn. Begin 2013 zullen de bezoekers intrekken.

Indeling nieuwe Pauluskerk
De nieuwe Pauluskerk is net als Calypso ontworpen door de engelse architect Alsop. De kerk bestaat uit een begane grond en vier verdiepingen. De kerkzaal op de 2e verdieping krijgt een multifunctioneel  karakter en zal behalve voor kerkdiensten en vieringen ook gebruikt worden voor conferenties en symposia. Op derde en vierde verdieping zullen totaal 12 slaapruimten komen met 2 recreatieruimten, twee keukens, een kamer voor de arts, een bibliotheek en sanitaire voorziening op beide verdiepingen.

Opvang dak- en thuislozen
De nieuwe Pauluskerk komt ongeveer op dezelfde plek als de oude Pauluskerk die in 2007 werd gesloopt. Deze kerk geleid door ds. Hans Visser werd vooral bekend als opvangorganisatie voor drugsverslaafden en dak- en thuislozen. Sinds de sloop heeft de kerk een tijdelijk onderkomen aan de Westersingel recht tegenover de nieuwbouw lokatie.  In de nieuwe kerk geleid door ds. Dirk Couvée, mag geen drugs meer gebruikt worden. Wel komen er opvangplaatsen voor dak- en thuislozen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in