Nieuwe Pauluskerk opgeleverd

0
3521

Afgelopen weekend is de nieuwe Pauluskerk Pauluskerk naast Calypsoaan de Mauritsweg opgeleverd. Het nieuwe kerkgebouw staat naast het nieuwe woongebouw Calypso. De komende maanden verhuist dominee Dick Couvée van de Pauluskerk met zijn gebeds- en opvangruimte naar het nieuwe karakteristieke koperen pand. In de eerste week van juni wordt het gebouw officieel geopend.

Kerk- en opvangruimte
De nieuwe kerk bestaat uit een begane grond met 4 verdiepingen. Naast een kerkzaal op de tweede verdieping heeft het gebouw op de derde en vierde verdieping 12 slaapruimten met 2 recreatieruimten, twee keukens, een kamer voor de arts, een bibliotheek en sanitaire voorziening.

De nieuwe Pauluskerk heeft ongeveer 4,5 miljoen euro gekost. De kerk kon dit financieren door een deel van de grond van de vorige Pauluskerk te verkopen. Het inrichten van het gebouw kost zo’n 500.000 euro. Hiervoor worden nog sponsors gezocht.

Bijnamen nieuwe gebouw
Er doen voor het karakteristieke koperen gebouw al verschillende bijnamen de rondte. Onder meer de ‘Oliebol’, ‘Blikkerende Bitterbal’ en ‘de Koperen Ploert’ worden genoemd. “Ik vind ‘de Diamant’ de mooiste van allemaal”, zegt Couvée tegen TV-Rijnmond.

De oude Pauluskerk naast de Calypso-bioscoop sloot eind 2007 zijn deuren. Het nieuwe gebouw zal ook weer een belangrijke rol spelen in de Rotterdamse samenleving, hoopt dominee Couvée.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in