Noordsingel lofts Rotterdam

13
19144

Noordsingel lofts

Nieuwbouw Noordsingel Lofts

Noordsingel lofts is een nieuwbouwproject van drie appartementen, drie stadswoningen en een commerciële ruimte op de hoek van de Noordsingel en de Tollensstraat in het Oude Noorden van Rotterdam. Het ontwerp is van Artisan Architects. Tevens is het naastgelegen winkelpand (Noordsingel 43, 45) uit 1894 getransformeerd tot twee loftwoning door Woon Architecten. De nieuwbouw is eind 2018 opgeleverd.

Op de hoek van de mooie groene Noordsingel en de Tollensstraat lag al geruime tijd grond braak. In combinatie met het vervallen naastgelegen schoolgebouw aan de Tollenstraat ontwikkelde New Industry i.s.m. Artisan Architects en Westpoint Beheer op deze locatie een nieuw woongebouw met in de plint een commerciele ruimte.

Noordsingel lofts

Architectuur

De nieuwbouw heeft de vormgeving van twee afzonderlijke panden gekregen dat zo kenmerkend is in het Oude Noorden. Dit uit zich in ander materiaal gebruik en vorm van de gevel en het dak van de nieuwbouw. De woningen zijn vanuit het interieur ontworpen en bedoelt als een loft ruimte die bewoners grotendeels zelf kunnen inrichten. Bovenop de twee gebouwen is een groot dakterras gerealiseerd voor de appartementen en de woningen.

Noordsingel lofts - Artisan Architects

Meer nieuwbouw Rotterdam Noord

Huidige situatie

25 maart 2018

Nieuwbouw hoek Noordsingel en Tollensstraat
Noordsingel Lofts

Transformatie van voormalige bloemenwinkel aan de Noordsingel 43, 45. Witte panden uit 1894 naast de nieuwbouw.
Noordsingel Lofts

Noordsingel Lofts

Januari 2017

Noordsingel Lofts

2015

Noordsingel Tollensstraat

Het oude schoolgebouw uit 1896 aan de Tollensstraat is in 2016 gesloopt. Het gebouw was in slechte staat en ernstig verzakt als gevolg van funderingsproblemen.

Noordsingel Tollensstraat 1

Projectgegevens

Naam: Noordsingel lofts
Status: gerealiseerd
Lokatie: Noordsingel 39, 43, 45 Tollensstraat
Deelgemeente: Noord, Oude Noorden
Categorie: Woningbouw, horeca
Architect: Artisan Architects
Opdrachtgever: New Industry
Start bouw: 2017
Realisatie: 2019
Programma:
8 woningen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Noordsingel lofts 51.930039, 4.480531 Noordsingel lofts

13 REACTIES

  1. Jammer dat het MOOIE hoekontwerp bijgesteld is (zie foto’s hier) en het toch al aansluiting missende zij-deel Tollenstraat bijgesteld is.
    Op de tekening is de hoek MOOI en het zijdeel aansluiting met bestaande bebouwing ernaast missende, nog enigzins te verwerken, maar nu…!

  2. Werkt natuurlijk heel goed, zo’n balkon dat volledig om de hoek meegaat. Jammer dat je het in Nederlandse steden zo weinig ziet. In Rotterdam ken ik alleen een halfbakken versie (https://goo.gl/maps/8fs5oPJBsao).
    De architect heeft zijn poot stijf gehouden (wat ook aan andere details te zien is). Prima eindresultaat, dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in