Ontwikkeling nieuwbouw RottaNova opnieuw gestart

0
3797

De ontwikkeling van het nieuwbouwproject RottaNova RottaNova massastudie KlunderArchitecten 300x213
naast De Markthal aan de Hoogstraat in Rotterdam wordt nieuw leven in geblazen. Op 4 maart 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders de stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld voor de ontwikkeling van de RottaNova locatie.

Massastudie Klunder Architecten

De stedenbouwkundige zijn opgesteld naar aanleiding van het initiatief van de Van Herk Groep om tussen de Hoogstraat en de toekomstige Markthal een gemengd stedelijk bouwblok RottaNova te ontwikkelen. De planvorming is reeds gestart in 2006, zonder dat dit geleid heeft tot een haalbaar plan. In de afgelopen periode heeft Klunder Architecten, in opdracht van de ontwikkelaar, een volumestudie gedaan voor deze opgave.

Voorlopig ontwerp

De volumestudie is in een tweetal overleggen afgestemd met de supervisor van het Laurenskwartier, Kees Christiaanse, en de afdeling Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Dit heeft geresulteerd in het Voorlopig Ontwerp van 2 augustus 2013, dat de basis vormt voor deze Stedenbouwkundige Randvoorwaarden (pdf).

Start bouw 2015 realistisch

De gemeente en de Van Herk Groep gaan het bouwplanproces nu verder vormgeven. Van Herk Groep is voornemens om de planologische procedure in het voorjaar van 2014 te starten zodat een start bouw medio 2015 realistisch wordt, een en ander mede afhankelijk van een uiteindelijk definitief door Van Herk Groep te nemen besluit om te starten en van de uitkomst van eventuele bezwaarprocedures.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in