Open monumentendag

0
2715

Op zaterdag 10 september wordt voor het 25e jaar de Open Monumentendag georganiseerd. In Rotterdam zijn die dag vele bijzondere woonhuizen, fabrieken, kerken en molens eenmalig te bezoeken. Thema van dit jaar is Nieuw Gebruik – Oud Gebouw.

Thema herbestemming
Herbestemming van gebouwen en gebieden is in elke stad een actueel thema. In Rotterdam zijn de afgelopen decennia diverse gebieden op bijzondere wijze herontwikkeld. Tijdens de Open Monumentendag 2011 staan enkele van deze gebieden centraal: het
Lloydskwartier, het RDM-terrein en het Quarantaineterrein. Ook dit jaar is er een programma samengesteld met rondleidingen, openstellingen van bijzondere gebouwen en lezingen.

45 monumenten openen deuren
Verder openen op Monumentendag maar liefst 45 “Klassieke” Rotterdamse monumenten hun deuren, zoals de Van Nelle Ontwerpfabriek, het Justus van Effencomplex (wordt nu gerenoveerd), de gerenoveerde Laurenskerk of de machinefabriek aan de Piekstraat. Diergaarde Blijdorp met vele monumenten op haar terrein van de architect Sybold van Ravesteyn heeft een speciaal entree tarief die dag van € 10,=.

Website: open monumentendag Rotterdam

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in