Op 28 oktober opening gerestaureerde Laurenstoren

0
3556

De restauratie van de Laurenstoren, één van de oudste en belangrijkste monumenten van Rotterdam, is klaar. Op vrijdagavond 28 oktober wordt de Laurenstoren heropend. Burgemeester Aboutaleb geeft de Laurenstoren symbolisch terug aan de Rotterdammers. Om 18.45 uur verricht hij op het Grotekerkplein de officiële openingshandeling.

Verjaardag Erasmus
De openingshandeling vindt plaats op de verjaardag van Erasmus, vijfhonderd jaar na het verschijnen van diens meest bekende en meest vertaalde boek, de Lof der Zotheid. Na de openingshandeling antwoordt professor Hans Trapman (Erasmus Universiteit Rotterdam) namens Erasmus met een cadeau: het eerste exemplaar van ‘Wijze dwaasheid. Vijfhonderd jaar Lof der Zotheid’. Het Comité Erasmus, Icoon van Rotterdam, waarin tal van Rotterdamse organisaties en instellingen samenwerken, zal zich die avond met een gevarieerd programma in de Laurenskerk presenteren.

Laurenstoren, klaar voor de toekomst
De grootse restauratie was nodig om de staat waarin de toren verkeerde te verbeteren. Het natuursteen dat in de toren verwerkt is, is hersteld. De geelwitte verflaag op de bovenste geleding is dankzij een laserreiniging teruggebracht in oorspronkelijke stijl. Voor de grote raampartijen is voorzetbeglazing geplaatst. En de klok heeft de originele kleuren terug en de stadswapens zijn zeer minutieus opnieuw geverfd. Een mooi staaltje vakmanschap.

Wilt u ook uitkijken over de stad vanaf de Laurenstoren?
Dat kan weer! In navolging op ruim 3 jaar renovaties aan de toren worden er op zaterdag 29 oktober torenbeklimmingen georganiseerd. Torengidsen zullen u alles vertellen over de toren en eenmaal boven kijkt u uit over het centrum van Rotterdam. Om 11:30/13:00/14:30/16:00 uur (bij voldoende animo) zijn er beklimmingen. Met de klim, de rondleiding en natuurlijk het genieten van het mooie uitzicht bent u ongeveer een uurtje bezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in