Opening heringerichte Lijnbaan

0
3035

De heringerichte Lijnbaan wordt zaterdag 24 november 2012 om 12:00 uur officieel geopend.  Wethouder van Huffelen knipt met de schaar, die tijdens de opening in 1953 werd gebruikt, het lint door. Afgelopen week zijn de werkzaamheden die in het voorjaar 2011 startte afgesloten met de terugplaatsing van de oorspronkelijke letters van de Lijnbaan op hun oude vertrouwde plek.

Na bijna zestig jaar was de winkelstraat, tegenwoordig een Rijksmonument, toe aan een grote opknapbeurt. Aanleiding vormde de noodzaak de vijftig jaar oude stadsverwarming te vervangen. Met de herinrichting is beoogd de Lijnbaan een meer chique en herkenbare uitstraling te geven. Het ontwerp voor de herinrichting van de Lijnbaan is opgesteld door atelier Quadrat.

De Lijnbaan heeft een natuurstenen bestrating van donker basalt met lichtgrijze granieten strepen gekregen. Rondom de monumentale Lijnbaanplataan zijn nieuw ontworpen zitelement geplaatst. De winkelstraat is ingericht met groene terrassen en hagen en speciaal door Blom & Moors ontworpen granieten banken. De maatstructuur van de stroken is gebaseerd op het maatstramien van de gevels van de winkels, waardoor het karakter van de Lijnbaan als ‘architectonische ruimte’ wordt geduid. De lantaarnpalen zijn vervangen door hangverlichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in