Opening reizigerspassage Rotterdam Centraal

0
4993

Op zaterdag 10 november 2012 vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwe reizigerspassage op het Centraal Station Rotterdam. Wethouder Baljeu, Patrick Buck, directeur Projecten van ProRail en de directievoorzitter NS Stations Michiel Noy verrichten rond 11.00 uur de openingshandeling.

Brede lichte passage
De nieuwe passage is veel breder dan de oude fietstunnel, die nu tijdelijk als passage dient. Behalve als doorgang naar de perrons kunnen reizigers in de onderdoorgang ook shoppen in 25 winkels. De nieuwe lichte reizigerspassage wordt 30 meter breed, dit in tegenstelling tot de 9 meter donkere tunnel in het oude station. Het licht in de passage wordt gerealiseerd door plafonds die bij de spooropgangen zijn opgemaakt en met glas zijn overkapt. Aan beide zijde van de passage komen winkels.

Passage met 25 winkels
Nieuwe ondernemers in de reizigerstunnel vergeleken met de oude situatie zijn I Am (accessoires), Desigual (mode) en YamYam (oosterse keuken). Ook de bekende Rotterdamse patisserie Dudok opent een vestiging en de eerste Rotterdamse Starbucks. Naast deze nieuwkomers openen de volgende winkels op 10 november de deuren: De Broodzaak, Bruna, Burgerking, Julia’s, The Doner Company, La Place, Smullers, Ola Hapiness Station, Albert Heijn To Go, Leonidas, Hunkemoller, Jambelle, Vila, Bloemenenhal Centraal Station, Etos en Rituals. De Hema is al enige tijd geopend.

De reizigerspassage is nog niet helemaal af. De westelijke entrees naar de perrons worden gefaseerd aangepakt. Het duurt nog tot in 2013 voor alle bouwactiviteiten in de passage klaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in