Opvang Plantagelaan Kralingen

0
3460

Aan de Plantagelaan in de deelgemeente Kralingen Crooswijk komt een nieuwe daklozenopvang. Opdrachtgever is het ontwikkelingsbedrijf Rotterdam. Het ontwerp voor het nieuwe gebouw van de opvang Plantagelaan is van architectenbureau Drost + van Veen.

Opvang Plantagelaan Drost+vanVeen 1

Impressie nieuwbouw opvang Plantagelaan ontwerp Drost + van Veen

Gemeentelijk monument Nautilus
De locatie voor de nieuwbouw ligt aan de Nieuwe Maas naast de Watertoren in de Esch. De nieuwbouw grenst direct aan het gebouw van Roeivereniging Nautilus een gemeentelijk monument in Nieuwe Haagse School stijl . Het pand bestaat uit twee delen: het hoofdgebouw (Plantagelaan 3), waar de roeivereniging Nautilus is gevestigd en de aanbouw (Plantagelaan 2), waar Bouman GGZ is gevestigd. Deze aanbouw is bouwkundig in een zeer slechte staat en zal daarom worden vervangen door nieuwbouw.

Daklozenopvang
In de nieuwbouw komen 20 volwassenen van 23 jaar en ouder wonen. Dit zijn voormalige dak- en thuislozen; mensen die veel moeite doen weer een plekje te veroveren in onze maatschappij maar waarvoor de stap naar zelfstandigheid nu nog te groot is. De bewoners hebben werk en/of dagbesteding en krijgen 24 uur per dag, zeven dagen per week, individuele zorg en begeleiding van Bouman GGZ. Gebruik van drugs is in beperkte mate toegestaan als onderdeel van het behandelplan. Buiten de woning mogen absoluut geen drugs of drank worden gebruikt. Overtreding van deze afspraak leidt tot ingrijpende sancties.

Nieuwbouw
Kenmerken van de Haagse stijl van het huidige gebouw zijn expressief gebruik van baksteen, horizontale lijnen en overstekende luifels. Een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp van de nieuwbouw is een dialoog aan te gaan metde stijl van het huidige monument. Gekozen is voor eenheid in kleur (donker bruine baksteen) en vorm (gestapelde massa opbouw).  Door de keuze van het gevel materiaal (verschillende aluminium geprofileerde gevelplaten) wordt onderscheidt gemaakt met het huidige pand.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Locatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Opvang Plantagelaan
in ontwikkeling
Plantagelaan
Kralingen-Crooswijk
Zorgcentrum
Drost + van Veen
Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam
n.n.b.
n.n.b.
[mappress mapid=”135″]

 

 

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”plantagelaan-imp”]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in