Parkeergarage Kralingse Zoom medio 2013 gereed

0
2789

Boven het metrospoor bij metrostation Kralingse Zoom, langs de A16, wordt de parkeergarage Kralingse Zoom gebouwd. Deze park en ride locatie gaat plaats bieden aan 1040 auto’s. Dit zijn 860 parkeerplaatsen uit het eerste ontwerp plus 180 extra parkeerplaatsen die op het dak worden toegevoegd. Hierdoor zal de totale capaciteit bij de Kralingse Zoom groeien tot ongeveer 1700 parkeerplaatsen. Het gebouw ontworpen door architectenbureau Zwarts en Jansma wordt 170 m lang, 35 m breed en 22 m hoog.

Stalen contructie
Sinds februari 2012 zijn de werkzaamheden hervat en inmiddels zijn de eerste contouren zichtbaar. Het bedrijf Oskomera levert de stalen hoofddraagconstructie (950 ton) die vervolgens wordt voorzien van 2.220 m leuningen, 8.000 m2 brandwerende coating,  3000 m2 roostergevels en 600 m2 beplating. Voor het plaatsen van enorme stalen spanten (overbrugging van de metro en naastgelegen weg) werd een indrukwekkende kraan van Mammoet ingezet (Liebherr LR1600-2).
Vanwege werkzaamheden boven de metrobaan wordt van maandag 30 juli tot en met vrijdag 17 augustus een ‘knip’ gemaakt in de metrolijn. Het station wordt tijdelijk in een westelijk en oostelijk deel gesplitst; daartussen is geen metroverkeer mogelijk.
De bouw is te volgen op de Ballast Nedam webcam, bekijk meer bouw webcams in Rotterdam.

Parkeergarage Kralingse Zoom in aanbouw. Met dank aan Fotovlieger, bekijk de hele fotoserie.

Zakelijk geschil
De bouw van de parkeergarage Kralingse Zoom heeft bijna 9 maanden stilgelegen door een zakelijk verschil tussen aannemer Ballast Nedam en de Gemeente Rotterdam.  De gemeente stelde extra eisen stelde aan de brandveiligheid en
constructie waar Ballast Nedam niet voor de extra kostenpost wenste op te draaien. Beide partijen kwamen, na tussenkomst van de kantonrechter, in ‘goed overleg’ een oplossing overeen waarbij zelfs 180 extra parkeerplekken op het dak werden toegevoegd.

Oplevering 2013
De P+R Kralingse Zoom met 860 plaatsen wordt naar verwachting in oktober 2013 opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in