Parkeergarage Kruisplein

0
3839

De parkeergarage Kruisplein is een van de onderdelen van het grote infrastructureel project Rotterdam Centraal.  De ondergrondse Kruispleingarage krijgt 5 verdiepingen en 8 parkeerlagen en zal plaats bieden aan 760 auto’s. De 20 meter diepe garage wordt 150 meyter lang en 33 meter breed. Ze wordt gebouwd onder het Kruisplein dat de verbinding zal vormen tussen het centrum van Rotterdam en het nieuwe Centraal Station.

De toegang tot de parkeergarage is te bereiken via een afslag in de Weenatunnel. Na de afslag volgt een 200 meter lange ondergrondse straat met aan het einde daarvan een eveneens ondergrondse rotonde. Behalve tot de nieuwe garage geeft deze weg ook toegang tot de bestaande garage onder het Schouwburgplein.

Boven de parkeergarage zal het nieuwe Kruisplein worden ontworpen als een groene wandelboulevard welke omringt wordt door een aantal bomenrijen. Hiervoor worden speciaal gekweekte Y-vormige platanen gebruikt.

De Kruispleingarage is een ontwerp van Maarten Struijs van het Ingenieursbureau van Gemeentewerken Rotterdam. De bouw wordt uirgevoerd door Besix.

 Projectgegevens

Project: Parkeergarage Kruisplein
Status: In uitvoering
Lokatie: Kruisplein
Functie: Parkeergarage
Architect: Gemeentewerken R’dam, Maarten Struijs
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
Start bouw: 2009
Realisatie: november 2013
Hoogte: nvt
[mappress mapid=”21″]