Parkkwartier Rotterdam

0
5754

Parkkwartier

Parkkwartier Rotterdam Katendrecht

Het Parkkwartier op Katendrecht in Rotterdam bestaat uit drie stadsblokken met hierin woningen, een Chinese kerk en een brede school de Globetrotter die deel uitmaken van een volledig nieuw ontwikkeld Katendrecht.  Het masterplan en het ontwerp van het Parkkwartier is van Geurst & Schulze Architecten in opdracht van projectontwikkelaar Proper Stok.

De woningen liggen tussen de Maashavenkade en de Walhallalaan aan het Kaappark. Alle woningen hebben een tuin, balkon of dakterras. De 32 appartementen bevinden zich in een fraai gebouw van vijf lagen waar op de begane grond het gezondheidscentrum is gevestigd.

Architectuur Parkkwartier

De architectuur van de woningen en de andere gebouwen is geïnspireerd op het Scheephavenkwartier in Rotterdam en Hollandse binnensteden. Kenmerkend voor deze architectuur is het gebruik van metselwerk met licht gekleurde accenten, witte kozijnen en grote daklijsten met verschillende gevelbeëindigingen.

Bredeschool Globetrotter

De Globetrotter is als één pand binnen één van de drie bouwblokken weergegeven. De Globetrotter is een brede school met voor- en naschoolseopvang en kinderopvang. Het pand bevat twee gymzalen.

Chinese Kerk

Op 5 september 2009 vond de officiële opening plaats van de Chines Kerk in het bijzijn van minister J.P.H. Donner. Op 7 mei 2008 startte de bouw. Met de bouw van deze Chinese Kerk keerde de Chinese kerkgemeente weer terug op Katendrecht waar in 1975 de eerste Chinese kerk van Rotterdam werd gesticht, in 1986 vertrok de kerk.

Projectgegevens

Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Programma:
Parkkwartier
Gerealiseerd
Maashaven, Katendrecht
Feijenoord
Woningbouw, kerk, school
Geurst & Schulze architecten
Proper Stok
2006
2009
122 grondgebonden woningen, 32 appartementen, Chines kerk en brede school.

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Parkkwartier 51.898090, 4.479246

 

Foto’s Parkkwartier Katendrecht

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”parkkwartier”]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in