Peter Stuyvesant Building

25
36176

Peter Stuyvesant Building (voorheen Baltimore) wordt een nieuwe toren met 50.000 m² aan gemengde functies – appartementen, kantoren, restaurants en recreatieve faciliteiten – op de Wilhelminapier in Rotterdam. Ontwikkelaar Provast verricht momenteel een haalbaarheidsstudie. Met een hoogte van 165-180 meter wordt Peter Stuyvesant Building de hoogste toren op de Wilhelminapier.


 Peter Stuyvesant Building ontwerp KCAP Architects & Planners

Het gebouw is gelegen tussen World Port Center en de Cruise Terminal en biedt prachtig uitzicht op de Maas. Het concept biedt verschillende typologieën voor woon- en werkunits variërend van 80 tot 270 m². Afhankelijk van de marktontwikkeling kunnen deze of als appartementen of als kantoren gebruikt worden. Alle zijn voorzien van een eigen balkon. Maximaal glasoppervlak zorgt voor veel transparantie en panorama-uitzicht.

Rooftop restaurant
Op de begane grond bevinden zich de hoofdingang en de lobby. Daarnaast, als conceptueel verschil met de andere torens, bevat het programma twee verdiepingen studio’s van 150 m² die flexibel kunnen worden gebruikt voor wonen of werken. De bovenste verdieping van de toren zal plaats bieden aan een rooftop restaurant.

Wilhelminapier
De voormalige havenpier maakt deel uit van de herontwikkeling van Kop van Zuid, begonnen in de late jaren 1980 met als doel de verlaten havengebieden van Rotterdam te herontwikkelen voor wonen en werken. Naast het beroemde Hotel New York zijn er reeds diverse torens van internationaal gerenommeerde architecten zoals Rem Koolhaas, Sir Norman Foster en Alvaro Siza gerealiseerd.

 

Projectgegevens
Project
Peter Stuyvesant Buiding
Status: in ontwikkeling
Lokatie: Wilhelminapier
Functie: Wonen, werken, restaurant
Architect: KCAP Architecten & Planners
Opdrachtgever: Provast
Start bouw: nog niet bekend
Realisatie: nog niet bekend
icon-car.png
Peter Stuyvesant Building

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Peter Stuyvesant Building 51.905194, 4.485634 Peter Stuyvesant Building In ontwikkeling woningen oplevering n.n.b.

25 REACTIES

 1. eerst kwam men met een ontwerp voor baltimore…daarna werd het muisstil rond dit project…daarna het nieuwe ontwerp peter stuyvesantbuilding… en ook verder geen nieuws rond dit project.
  nu paar jaar later nog nix, net als verder opgelegen plan voor the sax …what the hell is going on!

 2. helemaal mee eens , kijk maar eens naar de planning van de zalmhaventoren, dat werd uiteindelijk een 10 jarenplan !
  terwijl er in andere europese steden Warshouw, Londen ,Frankfurt, parijs de torens uit de grond schieten, daar lachen ze in hun vuistje om ons, we moeten altijd ongelooflijk veel geduld hebben.
  het central district komt ook al niet van de grond, ook door allerlei lopende procedures en nimbys uit de provenierswijk die het proberen tegen te houden

 3. je kan wel leuk 150 – 180 blijven bouwen en als wolkenkrabbenstad gezien willen worden maar niemand in de wereld ziet Rotterdam zo als er geen 250m+ komt. Dus Rotterdam doe je best en ga is echt bouwen.

 4. Update 2019
  In oktober 2019 heeft de gemeenteraad besloten om de bouwhoogtegrens in de stad te verhogen naar 250 meter. Dit is een uitgelezen kans om op de Kop van Zuid een toren te realiseren van 250 meter. Het ligt in het verlengde van de Zalmhaventoren op de linker Maasoever en kan gezien vanuit het westen of oosten een soort van “poort wachters functie” gaan vervullen. Twee torens van 200 meter plus, het lijkt mij een mooi gezicht en zal zeker een extra dimensie kunnen gaan vervullen als beeldbepalend stadsbeeld en het Manhatten aan de Maas. Het is trouwens goed dát men boven de 200 meter wilt gaan uitstijgen en met 250 meter pas echt gaat meetellen in de wereld van de Wolkenkrabbers. Met de naam Peter Stuyvesant Building doet men dan recht toe aan het New York effect als hier een 250 meter hoge toren staat, Rotterdam waardig !

 5. Gaat deze toren er nog komen? Dit zou ein-de-lijk een toren zijn die echt allure heeft. Een eye-catcher. Ik hoop al zo lang dat deze toren wordt gebouwd in deze schets. Het is al veel te veel rechttoe rechtaan. Het zou van lef getuigen als deze toren gebouwd wordt!

 6. ik hoop dat er eindelijk duidelijkheid komt over start van de bouw van dit prachtige gebouw1
  duurt erg lang…ik dacht altijd Rotterdam durft??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in