Plan consortium VolkerWessels gekozen voor nieuwe Kuip

0
2207

Feyenoord en de stadiondirectie van De Kuip maakten vandaag de eerste plannen bekend voor de bouw in 2016 van een nieuw stadion op Varkenoord, vlakbij de huidige Kuip. De Nieuwe Kuip krijgt een capaciteit van 63.000 toeschouwers, honderden businesssuites, 1.500 parkeerplaatsen onder het nieuwe stadion en ze wordt uitgerust met een uitschuifbaar dak.

Feyenoord en de stadiondirectie gaan in zee met consortium VolkerWessels. Het alternatieve plan van concurrent BAM, dat een nieuw stadion wilde laten verrijzen op de plek van de huidige Kuip, is afgewezen. Ontwerpen voor het stadion zijn nog niet gemaakt. Wel zijn de uitganspunten bepaald. De Nieuwe Kuip moet in 2018 gerealiseerd zijn.

Als voorbeelden voor het stadion gelden de Allianz Arena en het Emirates Stadium, respectievelijk de nieuwe onderkomens van Bayern München en Arsenal.

De kosten van het project worden geraamd op driehonderd miljoen euro. De gemeente Rotterdam wordt donderdag door de betrokken partijen ingelicht over de keuze die is gemaakt. Eind 2012 buigt de gemeente zich over het plan.

”In de vorige plannen was de financiële betrokkenheid van de gemeente veel groter”, vertelt stadiondirecteur Jan van Merwijk. ”Dat is ook een belangrijke reden dat we voor VolkerWessels hebben gekozen. Er is minder geld nodig van de Feyenoord-familie en van de gemeente Rotterdam. Nu hebben we uitsluitend een beperkte garantstelling op de leningen van banken nodig.”

”Het is de uitdaging om een vergelijkbaar of zelfs nog mooier stadion te maken dan dat we nu hebben”, zegt Van Merwijk, die wel aangeeft dat het niet de bedoeling is dat het stadion een kopie van De Kuip wordt. ”Daarbij kunnen we de hulp van supporters goed gebruiken.” Het is nog niet bekend wat er met de huidige Kuip gebeurt als de nieuwbouwplannen definitief worden goedgekeurd.

Bron: nu.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in