Plan voor De Hef als toeristische attractie

3
4293

De Hef in Rotterdam kan een toeristische attractie worden. Op de plannen daarvoor is in Rotterdam enthousiast gereageerd. Maar eerst moet er toestemming komen om het gezichtsbepalende Rijksmonument uit 1927 te schilderen. Maar volgens de Arbowet is dat nog niet toegestaan.

De trappen van de oude spoorbrug zijn te steil en er ontbreken verplichte bordessen in het  trappenhuis. Om daaraan tegemoet te komen wil de gemeente Rotterdam, eigenaar de Hef een lift bouwen in het monument en veiligheidsvoorzieningen aanbrengen bij
de trappen. Monumentenzorg moet zich daarover buigen.

Hef Experience
Op het idee om de  Hef nieuw leven in te blazen als toeristische attractie, is positief ontvangen,  zegt architect Robbert Dommisse, oprichter van Stichting Hef Experience. Vanaf 2015 moet een bungeejump vanaf de vijftig meter hoge Koningshavenbrug, zoals De
Hef officieel heet, tot de mogelijkheden behoren. Wij zien in de Hef ook een uitdagend object dat onder begeleiding van instructeurs veilig en gecontroleerd beklommen kan worden zoals op The Harbour Bridge in Sydney gebeurd. Maar de Hef is ook een gigantische lift die gebruikt kan worden als uitkijkplatform.


 Impressie De Hef Experience

Hij becijfert dat minimaal 50.000 betalende bezoekers per jaar nodig zijn om exploitatie van de spoorbrug, die sinds de opening van de Willemsspoortunnel in 1993 geen functie meer heeft, kostendekkend te maken. De openbaar aan te besteden verfbeurt zou in 2015 klaar kunnen zijn.

3 REACTIES

  1. Alsof de Hef geen waarde in zichzelf heeft die gekoesterd zou moeten worden. Nee, gedreven door het geld en gebrek aan cultureel besef moet er weer iets “opgeleukt” worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in