Project Zalmhaventoren (211 meter) springlevend

13
13036

Het project Zalmhaventoren in Rotterdam, dat het hoogste gebouw van Nederland moet worden, is nog springlevend. Ontwikkelaars AM en Amvest organiseerden 11 februari 2015 een bewonersavond om de plannen nog eens toe te lichten. De Zalmhaventoren aan de voet van de Erasmusbrug moet 188 meter hoog (inclusief mast 211 meter) worden en krijgt een panoramaterras op 182 meter hoogte.

Zalmhaventoren

Het project Zalmhaven aan de rand van het Scheepvaartkwartier is een bouwproject dat al lang loopt. De eerste plannen dateren al uit 2007. In 2010 gaf een nipte meerderheid van de Gemeenteraad nog toestemming voor de bouw, maar de bouwcrisis maakte de uitvoering onhaalbaar. Uiteindelijk trok de toenmalige wethouder Karakus de bouwvergunning weer in.

Project Zalmhaven situatie schets

Zalmhaventoren situatie schets

Het totale bouwproject Zalmhaven tussen de Houtlaan de woongebouw de Gedempte Zalmhaven en de Hoge Heren bestaat uit ongeveer 475 woningen waarin laagbouw is gepland met twee ‘kleine’ torentjes van 70 meter hoog naast de Zalmhaventoren. De Zalmhaventoren is ontworpen door architect Kees Kaan, de Zalmhaventoren door architect Diederik Dam van bureau Dam & Partners die ook de Maastoren (165 meter) ontwierp.

PanoramaterrasZalmhaventoren panoramaterras

In de plannen van de Zalmhaventoren is rekening gehouden met een panoramaterras dat mogelijk publiek toegankelijk wordt. Het uitkijkplatform komt op 182 meter hoogte, iets hoger dan de spacetower van de Euromast, maar dan midden in de stad.

13 REACTIES

  1. Mooi ontwerp maar wat mij betreft op een onlogische plaats waardoor de opbouw qua skyline op een rare manier wordt vormgegeven. Een beter locatie lijkt mij de kop van zuid, laan van Zuid.

  2. De toren en bijbehorende torens vormen een groot megalomaan project dat de wijk te gronde richt. Als bewoner zie ik dit toch echt anders en kick ik niet op een mooi skyline. Ik woon er. NIET bouwen

  3. Ik als delftenaar makkelijk praten. Ik zie het Rotterdamse skyline vanuit mijn flat en kan mijn ogen er niet vanaf houden! Dus plaatsen dat kreng! Hartstikke mooi!

  4. Godzijdank is het eerder geplande kopgebouw van KCAP in deze plannen geschrapt. Rotterdam lijdt al genoeg onder de rotzooi die dat bureau wel heeft weten te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in