Putsebocht 50 woningen opgeleverd

0
14638

Putsebocht Rotterdam

Nieuwbouw Putsebocht

Het project Putsebocht in de deelgemeente Feijenoord in Rotterdam Zuid bestaat uit 50 nieuwbouwwoningen in de sociale huur. In november 2017 zijn de nieuwbouwwoningen met tuin opgeleverd. Hiervoor zijn verouderde woningen gesloopt. De sloop en nieuwbouw maakt deel uit van de verbeteringsopgave voor de wijk Bloemhof als onderdeel van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) onder leiding van Marco Pastors. Het ontwerp van de nieuwbouw is van A3 Architecten in opdracht van wooncorporatie Woonstad Rotterdam.

Het project Putsebocht bestaat 50 eengezinswoningen met tuin en met parkeren op eigen terrein. De nieuwbouwwoningen hebben minimaal drie slaapkamers en de oppervlakte van de woningen bedraagt circa 110 m2 bruto vloeroppervlak. De woningen worden verhuurd in het sociale segment en worden aangeboden via Woonnet Rijnmond.

Putsebocht Rotterdam

De woningen zijn net als de oorspronkelijke bebouwing verdeeld over 2 stroken. De vier hoeken worden geaccentueerd met extra hoogte en door toepassing van erkers en Franse balkons. Parkeren gebeurd verscholen in hoven binnen de blokken achter een gemetselde erfafscheiding.

Veel zonnepanelen

De nieuwbouwwoningen aan de Putsebocht zijn zeer energiezuinig door stadsverwarming, hoge isolatiewaarden en de 678 zonnepanelen op de daken, het grootste aantal op een afzonderlijk project in Rotterdam. Voor de nieuwe bewoners kan dit een forse besparing opleveren op de energierekening.

De Bloemhof knapt op

De gemeente Rotterdam investeerde in de openbare ruimte en verbetert nu het winkelaanbod in de omgeving van de nieuwbouw. Woonstad Rotterdam zorgde voor minder auto’s op straat, door tussen de woonblokken parkeerhoven aan te leggen. Hier kunnen bewoners hun auto kwijt, zodat de straat aantrekkelijker wordt voor voetgangers en fietsers

Sloop

Voor de nieuwbouw werden twee woonblokken gesloopt op het noordoostelijke deel van de Putsebocht. De oorspronkelijke bebouwing bevatte 86 woningen en 10 bedrijfsruimtes op de adressen: Putsebocht 16-82, Egelantierstraat 1 en 3, 1e Pioenstraat 1, 2-4 en Violierstraat 4.

Projectgegevens

Naam: Putsebocht
Status: gerealiseerd
Adres: Putsebocht
Deelgemeente: Feijenoord
Categorie: Woningbouw
Architect: A3 Architecten
Opdrachtgever: 
Woonstad Rotterdam
Realisatie: 2017

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Putsebocht 51.895311, 4.499088