Grote renovatie Hilton Rotterdam gestart.

0
4659

Vandaag heeft Wethouder Karakus het officiële
startschot gegeven voor de grote verbouwing en renovatie van het Hilton hotel in Rotterdam. In 2013 tijdens het 50 jarige jubileum moet de renovatie zijn afgerond. Het Engelse architectenbureau RPW is in samenspraak met het Hilton design team verantwoordelijk voor de herinrichting van het hotel. Het Hilton Rotterdam werd in mei 1963 geopend door Conrad Hilton. Het hotel  is ontworpen door de Rotterdamse architect Huig Aart Maaskant.

Hoofdingang naar Weena
De grootste verandering aan de buitenkant is de verplaatsing van de hoofdingang van de Kruiskade naar de Weena. Met een hoofdingang aan het Weena krijgen de Coolsingel en het Hofplein een hele andere uitstraling. Er komt een luifel van 15 meter lang en 5 meter breed. Onder het hotel komt een parkeergarage en vanaf het Weena komt er een oprit naar het Hilton.

Gestript en nieuwe inrichting
In het hotel worden alle 254 kamers en suites, de lounge bar, de executive lounge en de vergaderzalen in zijn geheel gestript en opnieuw ingericht. Het restaurant gaat volledig op de schop, wordt verplaatst naar de Kruiskade kant van het hotel en wordt uitgebreid van 40 naar 170 zitplekken. Ook krijgt de lobby een complete facelift en wordt 40% groter.

Planning
De verbouwing is begonnen met de aanpak van de hotelkamers, die naar verwachting eind juni 2012 klaar zijn. Medio januari start de verbouwing van de lobby en de openbare ruimten. In de tweede helft van 2012 worden de vergaderzalen en het restaurant aangepakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in