Rijnhavenbrug vandaag op transport naar Rotterdam

0
2050

Gisteren en vandaag zet constructiebedrijf Hillebrand uit Middelburg de grote Rijnhavenbrug op transport richting Rotterdam.

Rijnhavenbrug bij Hillebrand in Middelburg

Het belooft een spectaculair transport te worden; de brug is in totaal maar liefst 160 meter lang, op het breedste punt 11 meter breed en weegt in zijn geheel zo’n 800.000 kg. De brug wordt in drie delen vervoerd per ponton over het water.

Op de plaats van bestemming, de Rijnhaven in Rotterdam, worden de drie delen vervolgens in elkaar gezet. Hillebrand heeft in Middelburg al met al 15 maanden gewerkt aan de karakteristieke brug, die straks de nieuwe verbinding tussen Katendrecht en de Wilhelminapier in Rotterdam vormt, aan de voet van het bekende Hotel New York. De opdracht omvat voor Hillebrand het totale traject van engineering tot montage van de brug. Ter plaatse in Rotterdam wordt de brug door twee drijvende bokken op de pijlers en de kade gezet. Hierop volgt een aantal weken van afmontage. Volgens planning kan de brug vervolgens begin 2012 in gebruik worden genomen.

Meer foto’s van de brug en het  transport op omroep Zeeland.
Meer over de Rijnhavenbrug

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in