First Rotterdam per 2016 nieuwe locatie hoofdkantoor Robeco

0
7073

Robeco heeft vandaag bekend gemaakt in 2016 te verhuizen naar een nieuw te bouwen locatie in Rotterdam; het nieuwe 125 meter hoge gebouw “First” aan het Weena tegenover het Centraal Station.
Meer over First Rotterdam >

Na grondige en zorgvuldige analyse concludeert Robeco dat het huidige gebouw niet meer aansluit op de gewenste wijze van samenwerken en kennisdelen. Roderick Munsters, CEO Robeco Groep, ”Robeco gaat over naar het Nieuwe Werken. Dit vraagt voor onze organisatie om een pand dat open is en transparant, uitnodigt tot communicatie en samenwerking. Daarbij moet onze huisvesting flexibel zijn. Met andere woorden inkrimpen of uitbreiden moet in de toekomst mogelijk zijn. Het huidige Robecohuis op de hoek van de Blaak en de Coolsingel, waar wij nu 20 jaar gevestigd zijn, kan hier helaas niet aan voldoen. Ook niet na een eventuele verbouwing. Vandaar dat wij hebben besloten in 2016, bij afloop van het huidige huurcontract, te verhuizen naar een nieuw, ander type pand aan het Weena in Rotterdam.”

De keuze is gevallen op “First” omdat deze locatie voldoet aan een aantal belangrijke eisen. “We blijven in Rotterdam, waar onze wortels liggen, het is uitstekend bereikbaar zowel met het OV, de auto of de fiets, het is een duurzaam gebouw en het ligt in het hart van Rotterdam”, vervolgt Munsters.

Wethouder Hamit Karakus, in Rotterdam verantwoordelijk voor wonen, vastgoed, ruimtelijke ordening en stedelijke economie, heeft verheugd gereageerd op de plannen van Robeco. “Ik ben erg blij met de keuze van Robeco. Deze ontwikkeling is van groot belang voor Rotterdam Central District. Robeco blijft niet alleen in Rotterdam, maar gaat ook de ontwikkeling in dit gebied rondom het nieuwe Centraal Station versterken.”

Het gebouw “First”, wordt gebouwd door Maarsen Groep en MAB development. Robeco gaat het grootste gedeelte van het pand (16.000 m2) huren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in