Rotterdam Speelstad pretpark

8
16542

Rotterdam speelstad impressie 2

Rotterdam Speelstad – nieuw pretpark

Rotterdam Speelstad wordt een nieuw groot pretpark op het voormalige afvalverbranding terrein aan de Brielselaan en Doklaan in Rotterdam Zuid. Volgens pretpark ondernemer Hennie van Most moet het attractiepark jaarlijks 200.000 toeschouwers trekken. Verwachting is dat de bouw in 2015 start en begin 2017 het pretpark open gaat voor bezoekers.

Westland Company Architecture i.s.m. M.A.D. ontwerpen, modelleren en begeleiden de bijzondere transformatie en herbestemming van de diverse gebouwen op het AVR terrein (Afval Verwerking Rotterdam) naar attracties en aanverwante activiteiten. Het pretpark beschikt over een kelder, de begane grond en twee verdiepingen. Op de begane grond kunnen 450 auto’s worden geparkeerd. Daarboven bevindt zich een enorm platform op palen dat ruimte biedt aan alle grote attracties.

Kathedraal van Zuid

Op het voormalige terrein van de afvalverbranding staat het rookgasreinigingsgebouw uit 1993 ontworpen door Maarten Struijs van Gemeentewerken. De indrukwekkende zilveren rookgasreiniger van plaatstaal, in de volksmond ook wel de ‘Kathedraal van Zuid’ genoemd, won vele design prijzen.

Rotterdam Speelstad attracties

Rotterdam Speelstad omvat een keur aan publiekstrekkers, van een bowling en botsauto’s, het rondzwiepende reuzenrad Evolution waarin bezoekers tot 33 meter hoogte stijgen tot aan de Shuffle Loop, een ijzingwekkende attractie waar je met een noodvaart doorheen dendert. Binnen in de voormalige vuilverbrander komen kleinere attracties zoals een olifantenmolen, springkussens en het betere klim- en klauterwerk.

Bouwplanningrotterdam speelstad

Rond 1 januari 2015 moet de sloop van de oude gebouwen op het terrein van de voormalige vuilverbrander zijn afgerond. Dan kan het storten van de betonnen vloeren beginnen. In 2015 gaan 260 palen de grond in en wordt 4.500 kuub beton gestort. Begin 2016 start de opbouw van de attracties. De opening van Rotterdam Speelstad is gepland begin 2017.

De verwachting is dat jaarlijks 200.000 mensen het pretpark Rotterdam Speelstad zullen bezoeken. Bovendien moeten er 50 à 60 mensen een baan krijgen. Van der Most wil zoveel mogelijk werk creëren voor jongeren uit de omgeving.

Projectgegevens
Naam:
Status:
Lokatie:
Deelgemeente:
Categorie:
Architect:
Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Programma:
Rotterdam Speelstad
In ontwikkeling
Brielselaan 175
Charlois
Ontspanning
Westland Company Architecture
H. van der Most
2015
2017

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Rotterdam Speelstad 51.893557, 4.476240 Speelstad

 

 

8 REACTIES

  • Gemid. 4 pers. per auto x 450 parkeerplaatsen x 7 dagen x 52 weken = 707.200 personen per jaar……. dus 200.000 per jaar ‘moet kunnen’ , met 3 pers. p/auto zijn dit ruim 490.000 bezoekers wat natuurlijk nog geweldig zou zijn.

 1. Er komt een man met geld, die veel meer geld wil verdienen.
  Hij kan zelf niet lezen of schrijven, maar hij heeft idee-en om een “speelstad”te ontwikkelen.
  Die wil hij maken in een wijk van deze wereld-stad waar heel veel kinderen onder de arnoede-grens leven, en zo’n speelstad nooit zullen kunnen bezoeken.
  En deze man mag z’n gang gaan ?
  WAANZIN !

  • Dagje Efteling kost duurder en je kan over de mensen lopen, zo druk….dan je benzine nog…. Met 4 personen al snel 200 euro…. En dan moet je niet te gek doen…daar moet je eens over klagen…voor vele niet bereikbaar…deze man heeft Oranje stad, Toverland en andere attracties gecreëerd voor redelijk toegankelijke prijzen. Dagje Monkey town kost je ook 40 tot 50 euro, ..Ballenbak ook….en die zitten tot de nok vol…..zie hier alleen maar klagers….jammer…maar echt Rotterdams..

 2. Zoals we vaker zien in Rotterdam illustreert dit een totaal gebrek aan visie bij de gemeente. Dit gedeelte was een ideaale locatie geweest voor nieuwbouw met winkels om mensen met hogere inkomens naar dit deel van de stad te krijgen. Als er dan ook nog eens een brug naar de overkant was gemaakt had dit een gebied met allure kunnen worden. Nu kiezen ze ervoor om die lelijke schoorstenen overeind te houden en er een ordinaire kermis van te maken. Het gebied gaat hierdoor verder achteruit. Dom, dom, dom!

 3. Beste Top010 Rotterdam,

  mooi project dat Rotterdam speelstad.
  Is er wellicht een adres bekend om te solliciteren naar een vacature voor dit prachtige project.

  in afwachting van uw antwoord verblijf ik,

  mvg,

  Tom van Wanum

 4. “De indrukwekkende zilveren rookgasreiniger van plaatstaal, in de volksmond ook wel de ‘Kathedraal van Zuid’ genoemd, won vele designprijzen.”
  En daarom wordt het dus hoog tijd om er een enorme rode cowboyhoed bovenop te zetten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in