Start sloop flat Stadt en Lande in Overschie

0
5194
Gebouw Stadt en Lande (1956)

Deze week wordt een begin gemaakt met de sloop van de flat ‘Stadt & Lande’ aan de Blijvenburgstraat in Overschie. Het gebouw uit 1956 maakte onderdeel uit het groot stedelijke plan van Lotte Stam Beese voor de wederopbouw. De flat Stadt en Lande maakt plaats voor de woningen van het nieuwbouwproject Nieuw Stadt & Land, fase 2 van de nieuwbouw in het gebied Blijvenburg.

Blijvenburg
Eigenaar van het gebouw Woonstad Rotterdam heeft samen met de (deel)gemeente besloten om de flat Overijssel en de flat Stadt en Lande te slopen om plaats te maken voor nieuwe woningen. Het woongebouw is verouderd en sluit niet meer aan op de woonwensen en technische eisen. In 2005 is de flat Overijssel gesloopt, waarna in 2009 is gestart met de bouw van het eerste nieuwbouwplan; Blijvenburg fase 1. In het voorjaar van 2011 is dit eerste nieuwbouwplan opgeleverd.

Gebouw Blijvenburg (2011)

Planning sloop
De sloop start met het leeg halen van de flat en het verwijderen van het aanwezige asbest. HiernA kan gestart worden met de sloop van het casco. Dit gebeurt naar verwachting vanaf eind november met behulp van een grote kraanopstelling die het gebouw stukje voor stukje verknipt. Verwacht wordt dat de sloop van het casco rond de jaarwisseling is afgerond. Planning is om het hele terrein in februari 2012 bouw gereed te hebben.

 

 

[mappress mapid=”16″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in