Sloop woonblok Leeuwenkuil (1981) Afrikaanderwijk

0
5617

De sloop van het woonblok de Leeuwenkuil in de Afrikaanderwijk is gestart. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Vestia en duren tot 1 augustus 2014. Na de sloop wordt het gebied opgehoogd zodat er een glooiende verbinding ontstaat met de nieuw te ontwikkelen bebouwing aan de Laan op Zuid (Parkstad). Hiernaast wordt ook de Paul Krugerstraat doorgetrokken over de Hilledijk heen naar de Laan op Zuid. Deze zal volgens planning in 2015 gereed zijn. Voor de locatie van het te slopen Leeuwenkuil wordt nog een bestemming gezocht. Hierbij valt te denken aan vrije kavels voor particuliere woningbouw.

De sloop van het woonblok Leeuwenkuil maakt deel uit van de herstructurering van de Afrikaanderwijk (Nieuw Zuid). Naast nieuwbouwprojecten zoals Bloemfontein en Huis op Zuid krijgen bestaande woningen en winkels een welverdiende opknapbeurt.

Woonblok Leeuwenkuil hoek Hilledijk en Paul Krugerstraat
Hilledijk 3 22-02-14

Paul Krugerstraat 3 22-02-14

Paul Krugerstraat richting Afrikaandermarkt en Maashaven

Paul Krugerstraat 2 22-02-14

Laan op Zuid met nieuwe aansluiting van de Paul Krugerstraat

Paul Krugerstraat - Laan op Zuid

Woonblok Leeuwenkuil (1981)

Het woonblok de Leeuwenkuil uit 1981 was het eerste grootschalige nieuwbouwproject in de Afrikaanderwijk. De Leeuwenkuil met 89 woningen werd ontworpen door architect H. van Olst. Het bouwblok loopt met vijf lagen aan de Hilledijk en 4 lagen aan de kop tot 3 lagen aan de Leeuwensteinstraat als overgang naar de laagbouw daar.  Om een groter binnenterrein te maken werden twee bouwblokken samengevoegd. Hier was niet alleen sprake van nieuwbouw, maar ook voor het eerst van een ingreep in de stedenbouwkundige structuur. Er ontstond een binnenterrein waar plaats was voor een speeltuin en parkeerplaatsen.

Paul Krugerstraat 22-02-14

Hilledijk 1 22-02-14

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in