Sloop panden Bouwcentrum in volle gang t.b.v. First Rotterdam

0
4239

Tegenover het Centraal Station en het Groothandelsgebouw op de locatie van het Bouwcentrum wordt het nieuwbouw project ‘FIRST’ ontwikkeld. Het nieuwe kantoorgebouw ontworpen door de Architecten Cie bevat een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met daarop een plintgebouw van zeven verdiepingen hoog. Aan de oostkant van het gebouw staat op het plintgebouw een toren van 31 verdiepingen hoog, bestaande uit een mid-rise gedeelte en een high-rise gedeelte. In totaal zal FIRST Rotterdam ca. 120 meter hoog worden.

Deze zomer is de sloop van de bestaande panden inclusief een deel van de kelder gestart. Het markante 16 hoekige gebouw van Bouwcentrum (een Rijksmonument) waar Vestia in huisvest blijft bestaan de bestaande hoogbouw zal worden gerestaureerd.

In de huidige bebouwing aan het Weena 760, is een baksteen reliëf van de Engelse kunstenaar Henry Moore in de gevel verwerkt. Dit kunstwerk genaamd Wall Reliëf no. 1, is een gemeentelijk monument wat zal worden geïntegreerd in de gevel van FIRST Rotterdam. Meer over de sloop in Bouwplaatsinrichting First Rotterdam (pdf).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in