Renovatie Spoorpunt – verkoop start

0
7950

Spoorpunt eenblokstad impressie

Spoorpunt Rotterdam

De Spoorpunt aan de Hofbogen in Rotterdam wordt herontwikkeld en gerenoveerd tot woningen. ERA Contour gaat met Eén Blok Stad in het karakteristieke woonblok de Spoorpunt 18 casco-gerenoveerde woningen voor zelfbouwers te koop aanbieden. Op 25 maart 2017 start de verkoop van de 18 woningen. Het renoveren van het nu nog dicht getimmerde pand start april / mei 2017 en zal ongeveer een half jaar in beslag nemen.

Spoorpunt Rotterdam

Woningblok Spoorpunt

Het woningenblok Spoorpunt aan de Insulindestraat 208-224 in Rotterdam Noord, gebouwd in 1922, is sinds de jaren 90 niet meer bewoond en is al geruime tijd dichtgetimmerd. Het woonblok bestaat uit negen panden van elk vijf bouwlagen hoog.  Aan de achterzijde variëren de panden in diepte. Tussen het voormalige Hofpleinlijn en het blok bevindt zich een relatief kleine wigvormige buitenruimte. Hier aan grenzen de bedrijfsruimten van de Hofbogen onder het spoor. De naam Spoorpunt is afgeleid van de plattegrond, een driehoekig blok met aan de smalle zijde het woningenblok, en de ligging vlak naast de voormalige Hofpleinlijn.

Bergpolder zuid SpoordriehoekMasterplan voor corporatiecrisis

In het masterplan 2011 had Vestia hoogbouw op de plaats van de Spoorpunt gepland. De gemeente, de eigenaar van het pand, heeft na de corporatiecrisis de ontwikkeling zelf weer opgepakt. In januari 2016 is het gebouw verkocht aan ERA Contour in een veiling die werd georganiseerd met de voorwaarde tot renoveren en transformeren van het gebouw naar een woonbestemming die van toegevoegde waarde is voor deze omgeving. Binnenkort wordt het pand overgedragen van Gemeente Rotterdam naar ERA Contour.

Casco-gerenoveerde woningen zelf afbouwen

Eén Blok Stad is een beproefde formule om authentieke en karakteristieke panden en gebouwen te behouden voor de stad. Onder het motto ‘Casco doen wij, de rest doe jij!’ worden de casco-gerenoveerde woningen van Spoorpunt in de markt gezet.

Spoorpunt schets een-blok-stadIn het collectieve deel wordt met de kopersgroep bepaald hoe het gebouw wordt ingedeeld. Vervolgens start de cascorenovatie die circa een half jaar duurt. Tijdens die renovatie kunnen kopers hun plannen voor hun eigen woning uitwerken. Daarna volgt de individuele afbouw. Kopers kunnen dan naar eigen smaak, met eigen bouwbudget en in eigen tempo hun woning afbouwen tot een ideale stadswoning. Welke woningtypen er exact komen gaat Een Blok Stad samen met de kopers bepalen maar de verwachting is dat het zowel 2-laagse, 3-laagse en extra brede 1-laagse woningen zullen worden.

Website: Inschrijven woningen