Stampioenstraat Rotterdam

1
8437

Aan de Stampioenstraat in Rotterdam Zuid wordt op een vrij zelfbouwkavel gebouwd aan 7 nieuwbouw woningen. Urbannerdam en Toko Fuze architecten hebben de 7 huishoudens geholpen met het plan en faciliteren het proces. Op 16 maart 2021 is de eerste paal geslagen. Oplevering van de woningen is in 2022

CPO Stampioenstraat

De Stampioenstraat ligt op de Kop van Feijenoord op Rotterdam Zuid een gebied dat zeer ontwikkeling is. Meer nieuwbouw op de Kop van Feijenoord.

Het stuk grond is beschikbaar gekomen uit het programma Zelfbouw Rotterdam van de gemeente Rotterdam. In dit programma worden diverse locaties aangeboden waar mensen aan de slag kunnen met het verbouwen van een kluswoning of het helemaal nieuw bouwen van een huis op een kavel. Al in 2015 werden de eerste plannen gemaakt toen Urbannerdam en Bokkers van der Veen Architecten de gemeentelijke selectieprocedure voor het bouwkavel hadden gewonnen.

CPO Stampioenstraat

Het ontwerp van de Stampioenstraat bestaat uit 7 woningen: 5 eengezinswoningen op een rij en op de hoek van de kavel 2 gestapelde dubbellaagse appartementen van bijna 7 meter breed en 11 meter diep. Alle woningen zijn op maat ontworpen. Geen enkele plattegrond is hetzelfde.

Stampioendwarsstraat

Loodrecht op de Stampioenstraat liggen de Stampioendwarsstraatjes. De huizen aan de 1e en 2e  Stampioendwarsstraat zijn klassieke rug-aan-rug arbeiderswoningen, één van de weinige nog niet gesloopte voorbeelden in Rotterdam. De 96 woningen uit 1895 zijn ontworpen door architect J.A. Voorhoeve. De karakteristieke straatjes zijn in 1993 geheel gerenoveerd en vormen nu een mooi groen woonbuurtje.

Meer >

Projectgegevens

Project: Zelfbouw Stampioenstraat
Status: in uitvoering
Lokatie: Stampioenstraat
Deelgebied: Feijenoord
Architect: Toko Fuze (voorheen Bokkers en van der Veen)
Opdrachtgever: Bewoners
Start bouw: 2021
Realisatie: 2022

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Stampioenstraat 51.912236, 4.504521

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in