Start bouw Huis van Wensen in Nieuw Crooswijk

0
3138

Vandaag, maandag 27 oktober, is gestart in Nieuw Crooswijk met de bouw van het deelproject Huis van Wensen. Wethouder Ronald Schneider van de gemeente Rotterdam heeft hiervoor samen met kopers de 1e paal geslagen.

Huis van WensenHuis van Wensen impressie

In Huis van Wensen worden 32 eengezinswoningen gebouwd. Potentiële kopers hebben samen met 5 betrokken architecten de huizen ontworpen ontwerpen. Hierdoor sluiten de woningen aan op de wensen en ontstaat een gevarieerd architectonisch beeld. In de zomer 2014 zijn de woningen in de verkoop gegaan. Binnen 2 weken waren allen woningen onder optie en uiteindelijk verkocht. Gelijktijdig met de bouw van de eengezinswoningen wordt het parkje in het Wandeloord gebied aangelegd, dat tegelijk met de oplevering van de woningen klaar zal zijn.

Huis van Verlangen

Vandaag is ook gestart met een nieuw deelproject: het Huis van Verlangen. Voor dit 3e blok worden circa 50 woningen gerealiseerd waarbij ook hier door middel van co-creatie de woningen worden samengesteld. Het Huis van Verlangen kenmerkt zich door 3- en 4 laagse woningen van circa 120 m2 tot 225 m2 vloeroppervlakte. Ook deze woningen worden opgeleverd met luxe afgewerkte badkamer en toilet en compleet met inbouwkeuken met apparatuur. Koopsommen zullen variëren van €295.000 tot €450.000, afhankelijk van de wensen.

Bouw Huurwoningen

In december 2013 werd de bouw gestart van de 52 sociale huurappartementen in het 5e blok van Nieuw Crooswijk. Deze nieuwbouw is tegen de bestaande bebouwing van de Rusthoflaan gebouwd. De bouw van dit woonblok is in de afrondende fase. Qua uitstraling behoort dit tot de betere sociale woningbouw in Rotterdam.

Nieuw Crooswijk 6 271014

Nieuw Crooswijk 1 271014

Nieuw Crooswijk 7 271014

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in