Startschot voor bouw Het Mooie Plan

0
3187

Op vrijdag 10 februari 2012 start de bouw van de
nieuwbouwwoningen van Het Mooie Plan in Rotterdam Lombardijen. Havensteder en Dura Vermeer Bouw Rotterdam starten met de bouw van Het Mooie Plan deelplan 2 dat bestaat uit 85 eengezinswoningen met tuin in een groene omgeving. Architecte Joke Vos ontwierp de woningen. Om 16.45 uur verricht wethouder Hamit Karakus het startschot voor de bouw van het nieuwbouwproject.

Groen wonen met de stad binnen handbereik
Het Mooie Plan bestaat uit twee deelplannen. Deelplan 1 werd in augustus 2010 succesvol afgerond. Nu 70 procent van de woningen van deelplan 2 is verkocht start de bouw van de woningen voor dit deelplan. Deelplan 2 bestaat uit twee fasen: fase één “Madelief” met 42 koopwoningen en fase twee “Jasmijn” met 43 koopwoningen. Woningen zijn er vanaf € 179.900,- v.o.n. Het mooie van dit plan is het vele groen en de ruimte. De achtertuinen zijn groot. De moderne eengezinswoningen zijn ruim opgezet.

Architecte Joke Vos
De woningen zijn ontworpen door architecte Joke Vos. Zij tekende ook het ontwerp voor The View (European China Center) en de woningen van Kaap Belvedere beide op Katendrecht.

Masterplan
Het Mooie Plan is een onderdeel van een masterplan, dat door Havensteder en de deelgemeente IJsselmonde is opgesteld. Een onderdeel van dit masterplan is het realiseren van nieuwe woonmilieus, zoals het Spinozapark. Maar ook een veelzijdiger woningaanbod (Het Mooie Plan), de herontwikkeling van het Spinozapark en het verbeteren van het voorzieningenaanbod (Educatief Centrum Lombardijen) zijn onderdelen van dit plan.

Efficiënter en sneller

Het Mooie Plan wordt uitgevoerd in ketenintegratie, een verregaande samenwerking tussen Havensteder en Dura Vermeer Bouw Rotterdam en toeleveranciers. Ook de gemeente Rotterdam en Structin zijn betrokken in de keten. .

In deze samenwerking wordt afstand genomen van de traditionele opdrachtgever – opdrachtnemer-verhouding en dragen de betrokken partijen gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het bouwproces. Door deze samenwerking verloopt het bouwproces efficiënter en sneller, met kostenreductie als resultaat. Tevens resulteert de samenwerking in betere kwaliteit. Van dit alles profiteert uiteindelijk de eindgebruiker: de bewoner.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in