Tijdelijk inrichting Kaapschip met speelterrein op Katendrecht

0
2644

Vanaf deze zomer wordt op Katendrecht een leeg
terrein, waar nieuwbouw is gepland, tijdelijk ingericht als speelterrein. Op het braakliggende terrein tussen het Parkwartier en het Laankwartier wordt in 2017 nieuwbouw verwacht. Tot die tijd wordt het terrein ingericht als een groot heuvelachtig speelterrein met een binnenvaartschip Het Kaapschip als speelobject.

Het Kaapschip is een idee van architect René Bouwman, bewoner in een zelf ontworpen huis op Katendrecht. Samen collega architect Pauline de Mare werken zij het ontwerp verder uit met behulp van bewoners en scholen op Katendrecht. Naast het Kaapschip als speelplek is het plan om ook theater- en dansvoorstellingen op het achterdek te houden. De achterkant van het schip komt in een nieuwe heuvel te liggen zodat er een tribune wordt gecreëerd. Het speeltererein wordt gratis toegankelijk.

In maart 2012 is het binnenvaartschip vanuit Friesland aangekomen in Rotterdam. Het Kaapschip is afgemeerd aan de werf Hoogerwaard (Waalhaven), waar het de komende maanden zal worden aangepast als speelobject.

[mappress mapid=”32″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in