Transformatie douanegebouw gaat hard

0
2703

Douanegebouw bouw okt-2015

De transformatie van het douanegebouw aan de Westzeedijk in Rotterdam tot woongebouw ParkHavenStad gaat hard. In juni 2015 startte de herontwikkeling van het voormalige kantoorgebouw. In het eerste kwartaal 2016 is de opening gepland.

141 appartementen

Eigenaar Accresco Vastgoed realiseert samen met bouwer Van Wijnen en architectenbureau Rutten van der Weijden 141 appartementen in het gebouw. De appartementen kenmerken zich door hoge verdiepingen, veel glad en een industrieel karakter. Bovenop de bestaande zes bouwlagen worden 12 nieuwe penthouses gebouwd. De doelgroep wordt de jonge starter.

Penthouse blikvanger project

Op 17 augustus 2015 startte de bouw na twee maanden van slopen. Het bestaande casco en de gevels van het gebouw zijn gehandhaafd. Kort na de bouw werd een proefwoning opgeleverd voor geïnteresseerde. De 12 exclusieve penthouses worden de blikvanger van het project. De penthouses hebben een staalconstructie met houten vloeren een aluminiumgevel en veel glas. Een zeer lichte constructie waardoor geen extra fundering onder het huidige gebouw nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in