Transformatie Pakhuis Meesteren foto-update

2
9285

Pakhuis Meesteren 2

Transformatie Pakhuis Meesteren 

De transformatie van het Pakhuis Meesteren op de Wilhelminapier naar een hotel met 230 kamers zal in 2017 worden opgeleverd. De Spaanse hotelketen Room Mate Hotels en een Spaanse Mercado – supermarkt zullen dan haar deuren openen.

Pakhuis Meesteren 3

Pakhuis Meesteren Boston Seattle

Grote terrassenPakhuismeesteren terras

Met de verbouwing zijn twee extra verdiepingen op het bestaande gebouw aangebracht. De monumentale gevels zijn in ere hersteld. Onder het oude pakhuis is een compleet nieuwe parkeerkelder aangelegd. Boven op het hotel komt groot dakterras. Ook naast Pakhuismeesteren is een terras gepland.

Pakhuis Meesteren 1Nieuwe fundering naast de 125 jaar oude fundering

Al in maart 2015 waren voorbereidende werkzaamheden gestart met het aanbrengen van een nieuwe fundering van Pakhuis Meesteren. In totaal zijn 428 nieuwe palen aangebracht. Door het op spanning brengen van deze nieuwe palen dragen zij samen met de 125 jaar oude bestaande houten palen, het totale gebouw. De karakteristieke originele betonstructuur van het pakhuis is behouden gebleven en wordt zichtbaar in de vide in het hart van het hotel.

Pakhuismeesteren 1

Pakhuis Meesteren

Pakhuis Meesteren

De bouw wordt uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Van Agtmaal onderdeel van VolkerWessels. Het ontwerp van het nieuwe Pakhuis Meesteren is van het Belgische architectenbureau AWG.

2 REACTIES

  1. Jammer een hotel, Er is een hotel in het gebouw Rotterdam, hotel New York en dan een hotel in Pakhuismeesteren op een kleine locatie drie hotels. In Londen heb je ook pakhuizen waar kleine winkels in zitten met o.a kleding, tassen, sieraden en delicatessen dat kan hier toch ook, er komen cruiseschepen aan leuk als je als toerist aankomt op een geweldige locatie en waar je binnen kan snuffelen in een oud pakhuis van 125 jaar oud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in