Tweede fase renovatie Hofbogen

0
2741

Hofbogen Station Hofplein fase 2 renovatie 1

Tweede fase renovatie voormalige Station Hofplein
De 2e fase van de herontwikkeling van het voormalige Station Hofplein van de Hofpleinlijn vordert. Eigenaar Hofbogen b.v. laat de 10 resterende bogen restaureren. Restauratie is net als bij de eerste gerestaureerde zeven bogen van de Mini Mall (2011) zeer noodzakelijk doordat het beton ernstig is aangetast door decennialang gebrek aan onderhoud.

Hofbogen Station Hofplein fase 2 renovatie 4

Rijksmonument Hofpleinviaduct
Het voormalige Station Hofplein is onderdeel van het rijksmonument het Hofpleinviaduct. Het voormalige spoorviaduct uit 1908 verloor haar functie met de komst van de Randstadrail. Wooncorporaties Havensteder en Vestia verenigt in Hofbogen kochten in 2006 de bogen van het voormalige Spoorviaduct. Prorail is nog eigenaar van het dak van het Hofpleinviaduct.

Hofbogen Station Hofplein fase 2 renovatie 2

Restauratie 10 bogen Station Hofplein
Om de tien resterende bogen van het voormalige Station Hofplein weer bruikbaar te maken, worden de loslatende betondelen verwijderd, wordt de wapening gereinigd en verbeterd en voorzien van een nieuwe sterke betonlaag. Dit geldt ook voor alle kolommen die de ruimtes scheiden. De verontreinigde bodem dient bovendien gesaneerd te worden en de bestaande vloeren moeten worden vervangen door nieuwe constructieve vloeren. Ook de gevel zal in nauw overleg met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed worden gerestaureerd, waardoor de oorspronkelijke ornamentiek weer goed zichtbaar wordt. Tenslotte vereist de herbestemming dat het dak lekkagevrij wordt gemaakt en het hemelwaterafvoersysteem compleet wordt vervangen.

Hofbogen Station Hofplein fase 2 renovatie 6

Uitbreidng Mini Mall
Eigenaar Hofbogen BV wil in de 10 gerestaureerde bogen nieuwe verhuurbare units creëren die in programmering aansluiten bij de Mini Mall in de eerste zeven bogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in