Appartementen van Kralingen

0
4502

Van Kralingen Lusthofstraat

Appartementen van Kralingen

Appartementen Van Kralingen is een nieuw woongebouw aan de Lusthofstraat en Chris Bennekerslaan in het hart van Kralingen Rotterdam. Het ontwerp is van IAA Architecten. De bouw van het wooncomplex is in 2011 gestart. Oplevering zal in 2014 plaats vinden.

In de nieuwbouw van Van Kralingen komen 169 appartementen (60 koop- en 109 huurappartementen) met 141 bijbehorende parkeerplaatsen op een parkeerdek. Om zo min mogelijk overlast te creëren voor de buurt en haar bewoners, is het parkeerdek zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken door hieromheen woningen en bergingen te realiseren. Bovenop het parkeerdek tussen de vier vleugels van Van Kralingen ligt een riante privé toegankelijke binnentuin van drieduizend vierkante meter groot.

Van Kralingen impressie

Het woon-winkelcomplex is een besloten bouwblok tussen de vier straten met een 45 meter hoge toren op de hoek van de winkelstraat Lusthofstraat en de Chris Bennekerslaan.

Winkelruimte met parkeerplaatsen

Hiernaast is in het complex circa 6.680 m2 winkelruimte inclusief passage en inpandige expeditieruimte gerealiseerd. Onder het complex ligt een parkeergarage met 109 beschikbare parkeerplaatsen ten behoeve van de wijk en de bezoekers van de diverse winkels die hun ruimte hebben gekregen in de winkelplint.

Koopappartementen

De 60 koopappartementen in Van Kralingen zijn er in 15 typen. Er zijn drie- en vierkamer appartementen die in grootte variëren van 95 m2 tot 159 m2. Alle appartementen beschikken over een balkon of dakterras. De prijzen variëren van € 259.500 tot € 435.000.

Projectgegevens

Naam: Van Kralingen
Status: Gerealiseerd
Lokatie: Lusthofstraat
Deelgemeente: Kralingen-Crooswijk
Categorie: Woningbouw, winkels
Architect: IAA Architecten
Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Bennekershof
Start bouw: 2011
Realisatie: 2014
Programma: 
winkels 6.680m2, 250 parkeerplaatsen, 169 appartementen

[mappress mapid=”150″]

Impressies Van Kralingen

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”vankralingenimpr”]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in