Bouwer Van Omme & De Groot koopt HBU-gebouw

0
2804

De Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer Erasmushuis HBUVan Omme en De Groot heeft samen met partners het leegstaande Erasmushuis (HBU-gebouw) aan de Coolsingel gekocht. Het consortium wil het rijksmonument uit 1939 van architect Dudok een nieuwe functie geven. Hierbij zijn alle opties nog open zoals wonen of een combinatie van wonen en werken. In de plint zijn er uitstekende mogelijkheden voor horeca. Van Omme & De Groot: ‘We zitten nu nog in de verkennende fase en we zijn ervan overtuigd dat we met het vernieuwde Erasmushuis een impuls aan de stad kunnen geven.’

Het uit 1939 daterende Erasmushuis is een van de weinige gebouwen in de Rotterdamse binnenstad die het bombardement van mei 1940 doorstonden. Architect Willem Dudok ontwierp in Rotterdam ook de oude Bijenkorf. De bijnaam HBU-gebouw is te danken aan de oorspronkelijke gebruiker van het pand, de Hollandsche Bank-Unie. Deze verliet het Erasmushuis nadat ze in 2009 werd overgenomen door de Deutsche Bank.

Van Omme & De Groot is eind 2013 ook begonnen met de herontwikkeling van het oud kantoorpand aan de Willem Ruyslaan in Kralingen tot studentenhuisvesting CityLiving 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in