Verbouwing Oude Luxor Theater gestart

2
2422

De verbouwing van het Oude Luxor Theater Oude Luxor impressie 1
aan de Kruiskade in Rotterdam is gestart. De gevel van het Luxor Theater wordt terug gebracht in de historische staat. Verder worden alle ruimte gewijzigd of vervangen met uitzondering van de theaterzaal. De verbouwing wordt uitgevoerd door bouwbedrijf IBB Kondor in opdracht van de gemeente Rotterdam. Het ontwerp is van de Belgische architect Aude Broissia.

Door een grootscheepse verbouwing in de jaren zeventig veranderde het theater ingrijpend, van binnen- en buiten. De klassieke gevel en de ‘lichttoren’ verdwenen. In het nieuwe ontwerp komen deze terug. Door de renovatie die 3,5 mln euro kost is het theater van mei t/m december 2014 gesloten.

2 REACTIES

  1. t.a.v. de architecten van het Oud Luxor
    ==============================
    In het AD lees ik over uw renovatie van het Oud Luxor; super dat dit gebeurt en dat u zo tevreden kunt zijn over de resultaten (tot nu toe). Geschrokken ben ik echter door het feit dat ik lees dat u hoopt dat ten leste ook nog de zaal kan worden gerenoveerd. Is dit niet het belangrijkste voor het theater? Het is mij overkomen, een jaar of wat geleden bij Marc Marie Huybrechts, dat ik hem slechts 1/3 van de voor stelling heb kunnen verstaan omdat hij telkens éven buiten de afstand van de microfoon moest/ging staan. Ik ben namelijk slechthorend. Ik heb 2 zeer geavanceerde gehoortoestellen, maar zonder ringleiding blijft het behelpen en dan vooral in zo’n zaal als van het Oud Luxor. Ik vraag dan ook dringend: wees eens modern en bij de tijd en leg een ringleiding aan. Hierdoor zullen ook andere slechthorenden uw zaal meer komen bezoeken. En wat dacht u van de scholen met slechthorende kinderen die nu van van alles en nog wat verstoken blijven. Ik wens u veel succes, maar ook vooral ook veel wijsheid in het nemen van menselijke beslissingen ten overstaan van de noodzakelijke zakelijke.
    Vr. groet, D.Euser-Gaanderse – Puttershoek

  2. Prima kleinschalige ontwikkeling, nu de rest van het blok nog aanpakken/renoveren en het begint ergens op te lijken.

    P.J.Hazenoot

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in