Fietsenstalling Blaak

1
9095

Verdiepte fietsenstalling fietsplein NS Blaak Rotterdam

Verdiept fietsenstalling Blaak Rotterdam

Op woensdag 17 februari 2016 tussen 12:00 uur en 13:00 uur is bij Station Blaak de opening van de nieuwe half verdiepte fietsenstalling door wethouder Pex Langenberg.  De nieuwe fietsenstalling met 940 gratis plaatsen is onderdeel van de herinrichting Binnenrotte die ook in 2015 is gestart. Het doel is om meer fietsplekken te realiseren en het NS-station Blaak beter aan te laten sluiten bij het hoogwaardig binnenstedelijk gebied van internationale allure, dat de omgeving van Blaak met de Markthal wordt. De nieuwe fietsenstalling bevindt zich midden in een zeer druk, complex infrastructureel knooppunt met trams, metro, treinen, auto’s, fietsers en voetgangers.

Fietsenstalling Blaak

Het verdiepte fietsplein met 940 parkeerplekken (oppervlak van 1.200 m2) ligt ongeveer 2,50 m dieper dan het omliggende maaiveld. De gemeentelijke fietsenstalling zal 24 uur per etmaal open zijn en het parkeren van de fietsen is gratis. De grootste fietsenstalling van Rotterdam is de ondergrondse fietsenstalling Rotterdam Centraal Station met 5.200 plekken.

Fietsenstalling Blaak

De toegang naar het verdiepte fietsplein gaat via twee zogenaamde ‘luie trappen’ met fietsgoten, deze zijn niet steil waardoor je gemakkelijk met de fiets naar beneden en boven. Daarnaast is er een 3e steilere trap naast de kiosk die alleen voor voetgangers is.

Op het Binnenrotteplein bevind zich over de gehele lengte van het verdiepte fietsenstalling een hoogwaardig zitelement van hout en staal. Door de slanke stalen loopbrug over het fietsplein blijft de Binnenrotte snel toegankelijk vanaf de Blaak. In en naast het fietsplein worden bomen geplant.

Het ontwerp is van Herschbach-Architecten. Het project wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Mourik in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Projectgegevens

Project: Fietsenstalling Blaak
Status: in uitvoering
Lokatie: Blaak – Binnenrotte
Functie: fietsenstalling
Architect: Herschbach-Architecten
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
Start bouw: 2e kwartaal 2015
Realisatie: 17 februari 2016

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Fietsenstalling Blaak 51.919852, 4.489156 Fietsenstalling Blaak

1 REACTIE

  1. Wat een superoplossing! Het plein bij de Markthal wordt hiermee veel mooier, geen rommelige aanblik door her en der geplaatste fietsen en voor de fietsers lekker veel plaatsen en een goed toegankelijke stalling. Het zitelement vind ik ook helemaal op zijn plaats. Dit maakt het plein een aangenamere verblijfplek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in