Volgende fase bouw Van Kralingen

0
4426

Aan de kop van de Lusthofstraat in Kralingen wordt gebouwd aan het appartmentencomplex Van Kralingen. De nieuwbouw zal uit 169 appartementen bestaan waarvan 60 koop- en 109 huurappartementen.

Bouw vertraagd
In december 2010 is de bouw gestart. De bouw heeft enige vertraging opgelopen doordat er tijdens de graafwerkzaamheden voor de ondergrondse parkeergarage vervuilde grond was aangetroffen. De grond bevatte loodresten van een voormalige loodwitfabriek die in de buurt heeft gestaan. De vervuiling is inmiddels gesaneerd onder het toeziend oog van de DCMR (milieudienst Rijnmond).

Storten fundering
Na de bouwvakantie, maandag 8 augustus, worden de werkzaamheden hervat en wordt er  gestart met het drillen van holle buizen waar beton voor de funderingspalen in zal worden gestort. Deze methode vervangt de bekende methode van het slaan van heipalen. Om de geluidsoverlast voor de buurt te beperken wordt gewerkt met een hydraulisch heiblok met een geluidsisolatiemantel. Holle buizen van ongeveer 22 meter lang worden de grond ingetrild en vervolgens volgestort met beton. De buis wordt weer uit de grond getrokken en het beton hardt uit in de bodem. Het gaat in totaal om ongeveer 395 palen en de klus zal zes weken in beslag nemen.

Meer info over Van Kralingen, locatie,  impressies en foto’s >

Bron: gemeente Rotterdam

Onderstaande foto’s van de bouwlocatie op 26 juni 2011

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in