VolkerWessels biedt op appartementsrechten Calypso

0
2237

Om de voortgang van het project te waarborgen, biedt VolkerWessels op 30 augustus op een groot deel van de drie clusters appartementsrechten in het nieuwbouwcomplex Calypso aan de Mauritsweg in Rotterdam. Een woordvoerder van VolkerWessels heeft dit bevestigd.

30 augustus executieveiling
Het complex wordt donderdag 30 augustus naar de markt gebracht via een executieveiling. De veiling van het prestigieuze project wordt verricht op last van de hypotheekhouder, het bouwbedrijf Boele & van Eesteren, een dochteronderneming van VolkerWessels. De huidige eigenaar van de rechten is Mauritsweg, een dochteronderneming van projectontwikkelaar De Wilgen Vastgoed. Deze projectontwikkelaar kan de hypotheek die het heeft o.a. aan VolkersWessels niet meer betalen.

Alleen bod op alle appartementen
De verkoop werd onlangs aangekondigd door Ooms Makelaars Taxaties en Van der Stap Notarissen, die het verkooptraject begeleiden. Het is alleen mogelijk om per veiling te bieden en er kan alleen op alle te veilen appartementsrechten gezamenlijk worden geboden, laten deze partijen weten. Het te veilen complex bestaat uit twee hoge gebouwen met een plintverbinding en aan de kopse zijde de nieuwe Pauluskerk. Het betreft 407 appartementen, diverse kantoor- en winkelruimten en een parkeergarage voor ongeveer 500 auto’s.

Bouw 80% gerealiseerd
Volgens de woordvoerder van VolkerWessels zijn inmiddels al enkele tientallen appartementen in het complex verkocht. Ook zijn er optie- en koopovereenkomsten aangaande de winkel- en kantoorruimten. ‘Het betreft prachtige appartementen op een mooie plek in Rotterdam Centrum. Inmiddels is het complex voor ongeveer 80 procent klaar. Het is nu crisis, maar op de langere termijn is het duidelijk dat dit een gewild project zal zijn.’

Bron: Vastgoedmarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in