Wandel- en fietsbrug de Groene Verbinding

0
13559

De Groene Verbinding

Wandel- en fietsbrug de Groene Verbinding

De nieuwe wandel- en fietsbrug de Groene Verbinding verbindt het stedelijke Rotterdam-Zuid met het nieuw te ontwikkelen natuur- en recreatiegebied het Buijtenland van Rhoon en andere natuur langs de Oude Maas. Wandelaars en fietsers kunnen vanaf Rotterdam via een 150 meter lange brug over de A15 en de Betuwelijn naar het 600 ha grootte nieuwe groengebied.
De Groene Verbinding s ontworpen door Gemeentewerken Rotterdam. Het bedrijf Van der Horst Holding NV heeft de brug over de A15 en de Betuwelijn gebouwd voor een bedrag van ruim € 9,2 miljoen. In juni 2014 is de brug officieel geopend na een bouwtijd van ca. 2 jaar.

Ontwerp brug Groene verbinding

Het ontwerp van de nieuwe brug is van Marc Verheijen, Gemeentewerken Rotterdam. De brug kent een enorm grote overspanning omdat de A15 op locatie extra breed is vanwege de verzorgingsplaats bij het tankstation Portland, samen met de verbreding van de rijksweg die tussen nu en 2015 plaatsvindt. Daardoor is de brug ca. 150 meter lang geworden. Het voetpad en het fietspad is bij elkaar 6,5 meter breed. De brug zelf is iets breder vanwege de bijzondere constructie: een netwerk van elkaar kruisende, diagonaal rondlopende stalen profielen zorgen voor een ‘netkousachtig’ aanzien . Naast de aansluitingen voor voetgangers en fietsers is er ook een trappenhuis ter hoogte van de Driemanssteeweg aan de Rotterdamse kant.

De Groene Verbinding

Realisatie mei 2014

De bouwtijd wordt inclusief voorbereiding geschat op 30 maanden, zodat de Groene Verbinding in mei 2014 in gebruik kan worden genomen. De brugdelen worden in een fabriek gebouwd. Pas vanaf het voorjaar van 2012 zullen de werkzaamheden ook tussen de Rhoonse Baan en de Charloisse Lagedijk voor iedereen zichtbaar beginnen. De verbinding komt ten hoogte van de wijk Portland. Zo heeft de verbinding ook een functie voor de wijken Portland en Carnisselande. De Stadsregio Rotterdam realiseert het project.

Projectgegevens
Project: De Groene verbinding
Status: In uitvoering
Lokatie: Krabbedijkestraat
Functie: Brug
Architect: Gemeentewerken R’dam
Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
Start bouw: mei 2012
Realisatie: mei 2014

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Groene Verbinding 51.862463, 4.465685

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in