Weena 750 transformatie naar hotelappartementen

0
12287

Het voormalige kantoorgebouw Weenapoint aan het Weena 750 is getransformeerd tot een multifunctioneel gebouw met 104 hotelappartementen, winkels, horeca en kantoren. In juni 2017 is het gebouw met hierin 104 hotel Suites van de Ierse PREM Group opgeleverd. Het 16 etage tellende kantoorgebouw stond sinds begin 2016 grotendeels leeg door de realisatie van het naastgelegen First Rotterdam.

Weena 750 Weenapoint

Weena 750 is een ontwikkeling van vastgoedinvesteerder Maars Groep. De Rotterdamse bouwonderneming De Nieuwe Norm realiseerde de transformatie.

Hotelappartementen 1e t/m 10e verdieping

In juni 2017 hebben de eerste gasten geslapen in de 104 Premier Suites van het het Ierse PREM Group. De luxe hotelappartementen zijn gelegen op de eerste tien verdiepingen. Het is de eerste vestiging van Premier Suites in Nederland en een nieuw concept voor Rotterdam. Voor de internationale allure van het Rotterdam Central District vormt het dan ook een waardevolle toevoeging. Op de begane grond is een levendige lobby gevestigd, waarin de receptie en een coffee lounge voor zowel bewoners als kantoorgebruikers zijn gecombineerd. Voor de gasten van Premier Suites is daarnaast een fitnessruimte voorzien. CBRE Hotels heeft Maarsen Groep begeleid bij de operator-selectie.

Kantoren 10e t/m 16e verdieping

Op de tiende tot en met de zestiende verdieping is de kantoorfunctie behouden gebleven. Deze verdiepingen zijn hoogwaardig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor verhuur in units van minimaal circa 300 vierkante meter VVO. De installaties voor het hele gebouw zijn vervangen zodat het gebouw weer voldoet aan de eisen van de huidige tijd en het energieverbruik sterk wordt verminderd.

First Rotterdam Weena 750

Retail en horeca in plint

In de plint van het gebouw zijn verschillende zelfstandige retail- en horecaunits gepland. Hiertoe is de gevel van de begane grond en eerste verdieping in zijn geheel vervangen door een transparante façade, vormgegeven in stijl van de aangrenzende nieuwbouw FIRST Rotterdam, mede-ontworpen door Branimir Medic (de Architekten Cie).

Weenapoint

Het gebouw Weena 750 (voorheen ook bekend als torengebouw Bouwcentrum en als Weenapoint) is 65 meter hoog en telt 16 verdiepingen. Weenapoint is in 1970 opgeleverd. Het gebouw is ontworpen door de architecten W. Eijkelenboom en A. Middelhoek, nu EGM Architecten.

Projectgegevens

Naam: Weenapoint
Status: Gerealiseerd
Adres: Weena 750
Deelgemeente: Centrum – Oude West en
Categorie: Hotel
Architect: Moment Architectuur
Opdrachtgever: 
Maarsen Groep
Ontwerp: mei 2016
Realisatie: juni 2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in