West 8 wint opdracht ontwerp herinrichting Coolsingel

0
5310

Coolsingel_RotterdamWest 8 Urban design landscape architecture uit Rotterdam wint de opdracht voor het maken van het Voorlopig Ontwerp voor de herinrichting van de Coolsingel, dit maakte de gemeente Rotterdam vandaag bekend. West 8 in samenwerking met Grontmij en Speirs + Major winnen de ontwerperselectie Coolsingel die eind 2013 is gestart. Verwachting is dat in de zomer van 2014 het Voorlopig Ontwerp gereed zal zijn waarna de nieuwe Gemeenteraad van Rotterdam een besluit zal nemen over het al dan niet toekennen van middelen aan de herinrichting.

Ontwerpselectie Coolsingel

De gunning is het eindresultaat van de Ontwerperselectie Coolsingel die in augustus 2013 startte. Doel van de aanbesteding was het gunnen van de opdracht tot het maken van een Voorlopig Ontwerp en het leveren van supervisie in de daaropvolgende plan- en realisatiefasen. Uit een selectie van 28 inschrijvingen selecteerde de beoordelingscommissie van de gemeente Rotterdam in oktober 2013 drie teams.
Team 1: Fluitman, Perea, Atelier Lek, Buro Harro
Team 2: Lodewijk Baljon ism UNStudio
Team 3: West 8 ism Grontmij en Speirs + Major

Verbeeldend Programma van Eisen Coolsingel

De vernieuwing – herinrichting van de Coolsingel past in de ambities die Rotterdam heeft met haar binnenstad. De Coolsingel moet weer het Hart van de Stad worden; de centrum boulevard waar stedelijke functies, culturen en levensstijlen elkaar tegenkomen en waar het minstens zestien uur per etmaal bruist. Een uitgebreide tekst over de ambities die Rotterdam heeft met de Coolsingel is te lezen in het Verbeeldend Programma van Eisen Coolsingel (pdf).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in