Winkel Saturn niet in Cool63, huurcontract blijft

0
3776

In het nieuwbouwproject Cool63 op de hoek van de Cool63 Coolsingel KruiskadeCoolsingel en de Kruiskade in Rotterdam zal geen winkel van Saturn komen. Het beoogde flagshipstore van Saturn in Cool63 is door wijziging in de strategie van het electronica concern gesneuveld.

Huurovereenkomst gesloten voor 10 jaar

Het doel van de Media Markt-Saturn Holding was om in Cool63 een flagshipstore van Saturn te vestigen wat onderdeel was van haar strategie om het label Saturn in de Nederlandse markt te verankeren. Saturn heeft hiervoor met projeontwikkelaar MAB in 2012 een definitief huurcontract gesloten voor 10 jaar voor circa 10.600 m2 , verdeeld over de etages 1, 2 en 3 in Cool63.

Gewijzigde strategie Mediamarkt – Saturn

Begin 2014 heeft Media Markt-Saturn Holding Nederland B.V. besloten het label Saturn ’te sluiten’ en dus van de Nederlandse markt te halen en alleen met het label Media Markt verder te gaan. De Saturnvestígingen zet men om naar het label Media Markt. Voor de locatie Cool63 heeft men besloten om hier niet te gaan exploiteren, mede ingegeven door het feit dat de Media Markt reeds een succesvolle vestiging aan het Binnenwegplein heeft, blijkt uit een brief van wethouder Schneider.

Oktober 2014 winkelruimte opgeleverd aan Mediamarkt concern

Het huurcontract dat het electronicaconcern heeft met projectontwikkelaar MAB is echter nog geldig. De winkel ruimte wordt deze maand, oktober 2014, door MAB aan de huurder opgeleverd waarmee het huurcontract ingaat. Leegstand van deze winkelruimte aan de Coolsingel dreigt. Media Markt-Saturn Holding heeft een groot belang om een alternatieve gebruiker te vinden voor dit pand gezien het huurcontract dat zij met MAB hebben gesloten. Ook projectontwikkelaar MAB heeft een belang bij een alternatieve huurder vanwege de afzetbaarheid van het pand en de toekomstwaarde van het gebouw en tevens vanwege de verhuurbaarheid van de plint aan de Coolsingelzijde. Hoe lang de winkelruimte leeg blijft staan valt nog te bezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in