B’Tower Rotterdam

0
6363

Woongebouw B’Tower

De woontoren B’Tower is gelegen in het centrum van Rotterdam, direct naast de Bijenkorf van architect Marcel Breuer. De 70 meter hoge toren bestaat uit drie delen van dezelfde hoogte, maar verschillende breedtes. Het onderste deel van de toren tot de hoogte van de Bijenkorf herbergt de kledingwinkel The Sting en een parkeergarage, terwijl in de bovenste twee delen appartementen zijn gesitueerd. De toegang tot de mode-winkel is de voetgangerszone naast het warenhuis de Bijenkorf, de appartementen hebben de entree aan de zijkant van het gebouw.

Appartementen

De twee woondelen bestaat uit 15 verdiepingen waarin 78 appartementen, 54 koopstudio’s en 24 kortverblijf appartementen zijn ondergebracht.  Alle woningen hebben een buitenruimte in de vorm van een buiten de gevel uitstekend balkon die omsloten wordt door een glazen borstwering die hoger is dan gebruikelijk. Het interieurontwerp van de appartementen is, net als het exterieur, van de hand van Wiel Arets dat zich kenmerkt door een buitengewoon hoog afwerkingsniveau en royale buitenruimtes. Hiermee sluiten we aan bij de wens van de gemeente dat jonge, hoog opgeleide mensen in het centrum van de stad blijven wonen.

Net als bij de Breuer gebouw, de gevel, van afwisselend glas en aluminium panelen, is niet gerelateerd aan de grond niveaus of de afzonderlijke functies, maar om de grotere volumes, met uitkragende balkons geclusterd in lijnen langs de gevel te creëren schaduwen die geven het gebouw een grotere , stedelijke schaal.

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”Btower”]

Projectgegevens

Naam: B’Tower
Status: Gerealiseerd
Adres: Hennekijnenstraat 52
Deelgemeente:

Functie:
Programma: woningbouw, winkel 12.500 m2, 78 appartementen en 4.000 m2 winkelruimte.
Architect: Wiel Arets
Opdrachtgever: MAB Bouwfonds
Start bouw: 4e kwartaal 2009
Realisatie: 3e kwartaal 2012
Hoogte: 70 meter

[mappress mapid=”45″]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in