Karel Doorman woongebouw Rotterdam

0
7870

Het woongebouw De Karel Doorman is een 70 meter hoog woongebouw in Rotterdam met 114 appartementen dat bovenop het bestaande wederopbouw icoon Ter Meulen is gezet.

De Karel Doorman Rotterdam

Woongebouw De Karel Doorman Rotterdam

Bijzonder is dat de nieuwbouw letterlijk op de kolommen en fundering van het bestaande Ter Meulenpand zijn gezet. Slechts twee betonnen liftschachten die tevens de stabiliteit verzorgen zijn toegevoegd. De hoofdvorm van het woongebouw De karel Doorman sluit aan op de Lijnbaanflats. Ze bestaat uit een 16 laags en een 13 laags blok verbonden met een zevenlaags middendeel. Op het dak is een door twee hoge glazen wanden afgeschermde gemeenschappelijke binnentuin met een houten pergola gesitueerd.

Warenhuis Ter Meulen Binnenwegplein

Het eerste nieuwe naoorlogse warenhuis van Rotterdam aan het Binnenwegplein bevatte drie winkels Ter Meulen, een damesconfectiezaak Wassen en een schoenenwinkel Van Vorst. Het winkelpand werd tegelijk met de Lijnbaan ontworpen door het architectbureau Van der Broek en Bakema. In de jaren zeventig werd het uitgebreid met twee extra verdielingen. Na het faillisement in 1993 werd het gebouw weining succesvol met losse winkels gevuld. In de nieuwe opzet zijn de twee detonerende weer verwijderd en heeft het gebouw zijn oude allure terug gekregen.

[slickr-flickr type=”gallery” photos_per_row=”6″ tag=”kareldoorman”]

 Projectgegevens

Project:
Status: 
Lokatie:
Deelgemeente:

Functie:
Programma:

Architect:

Opdrachtgever:
Start bouw:
Realisatie:
Hoogte:
De Karel Doorman
gerealiseerd
Karel Doormanstraat
Centrum
woningbouw
114 appartementen, 4.000 m2 parkeren en 11.500 m2 winkels
Ibelings van Tilburg architecten
ASR Vastgoed
2e kwartaal 2006
3e kwartaal 2012
70 meter
[mappress mapid=”44″]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in